duminică, 9 octombrie 2011

VREMEA REA A PUS STAPANIRE PE ROMANIA:LA PREDEAL,ZAPADA ARE 10 CENTIMETRI!

Vremea rea a pus stăpânire pe România: La Predeal, stratul de zăpadă are 10 centimetri

Vremea rea şi-a intrat de plin în drepturi. În toată ţara, tempreturile au coborât extrem de mult şi plouă. La Predeal, ninge în continuu de câteva ore bune, iar stratul de zăpadă atinge acum aproximtiv 10 centimetri.
Temperaturile au scăzut până la minus cinci grade celsius azi-noapte în Călimani. Valori cu minus nu s-au înregustrat doar pe crestele munţilor, ci şi în localităţi. La Bucin, În Harghita, mercurul a ajuns la minus un grad Celsius, potrivit realitatea.net.
Răcirea vremii continuă, după cum ne-a informat Administraţia Naţională de Meteorologie, astfel încât astăzi valorile termice ajung sub normele climatologice în toată ţara.
Astăzi odată cu creşterea uşoară a presiunii atmosferice, vremea se mai îndreaptă în vest, unde ploile apar doar izolat. În sud şi în est însă, este o zi mohorâtă de toamnă, cu cerul acoperit de nori şi ploi pe arii extinse. Şi cantităţile de apă vor fi mai însemnate în aceste regiuni.
La munte aşteptăm şi astăzi lapoviţă şi ninsoare. Vântul continuă să sufle tare la munte şi în sud-est, şi accentuează senzaţia de rece, iar aerul polar se extinde peste toată ţara şi maximele scad. Vorbim astăzi de temperaturi între 7 şi 17 grade, sub mediile multianuale.
În Capitală vom tremura de-a dreptul, pentru că la amiază nu se adună în termometre mai mult de 10, 11 grade, ceea ce înseamnă o vreme rece pentru această dată. Cerul rămâne încărcat de nori, temporar plouă şi vântul suflă moderat.
UPDATE:
Telecabinele de pe Valea Prahovei nu funcționează din cauza vântului foarte puternic, care pe creasta masivului Bucegi viscolește zăpada. Salvamontișii din Sinaia, Bușteni și Dâmbovița recomandă turiștilor să se informeze la cabane sau echipele care se află pe teren despre situația traseelor.
Maşini blocate din cauza zăpezii la Cheia şi Bran-Moeciu
Situaţie neobişnuită pentru începutul lunii octombrie. În judeţele Braşov şi Prahova ninge necontenit de ore bune.
Stratul de zăpadă atinge 10 centrimetri la Predeal, iar în zona Cheia, mai multe tiruri sunt blocate de azi-noapte. Zeci de maşini au rămas înrăpezite azi-noapte şi în zona Bran-Moeciu.
Aşa au patinat cei mai mulţi dintre şoferii prinşi azi-noapte pe DN 73, în zona Bran- Moeciu, judeţul Braşov. Omenii s-au văzut nevoiţi să tragă maşinile pe marginea drumului şi să aştepte.
La Fundata, cea mai înaltă localitate din ţară, situată la 1.304 metri, a început să ningă de aseară, iar stratul de zăpadă măsoară circa 30 de centimetri.

Niciun comentariu: