marți, 25 octombrie 2011

LA MULTI ANI MAJESTATE!

La mulţi ani, Majestate! Vezi ce urări îi fac personalităţile vieţii publice regelui Mihai. Care sunt urările tale?

DeCe News transmite un mesaj de La mulţi ani! Majestăţii Sale Regele Mihai, iar pentru asta a adunat urările unor personalităţi politice şi culturale, marcante pentru societatea românească actuală.
regele-mihai deschidereIstoricul Zoe Petre îi transmite Regelui "Din toată inima îi doresc viaţă lungă şi să aibă dovezi bine meritate de respect. Să nu se confrunte cu deriziunea sau cu lipsa de recunoştinţă din partea românilor"
Liberalul Varujan Vosganian a ţinut să îi transmită şi el un mesaj Regelui Mihai de ziua sa: "La multi ani, Majestate. Să ne trăiţi ca să avem şi noi un reper moral pentru societatea românească"
Vlad Nistor, Decanul Facultăţii de Istorie, îi urează Regelui "O viaţă cât mai lungă şi cât mai senină şi să rămână un autentic exemplu pentru poporul român aşa cum este astăzi".
Vicepreşedintele PDL, Theodor Paleologu, a ţinut să îi facă o urare simplă dar concisă regelui Mihai: La mulţi ani!

Vasile Băsesu a ţinut să transmită un mesaj mai complex din partea organizaţiei "Apăraţi Regele!"

SIRE!
Ziua de naştere a Majestăţii Voastre, care a ajuns să fie aniversată pentru a 90 - a oară, ne prilejuieşte nouă românilor să rezonăm sufleteşte alături de Majestatea Voastră şi toţi membri Casei Regale a României!
Sunt 90 de ani de bucurii dar şi de multe griji, neajunsuri şi mai ales nedreptăţi cu care aţi fost încercat în tumultuoasa Voastră viaţă!
Nu stiu ce simţiţi în aceste zile, nădăjduiesc să fiţi fericit acum când familia, rudele şi atâţia prieteni de pe tot globul, se bucură pentru ziua Voastră!
Noi românii, care din convingere suntem monarhişti, vă asigurăm că inimile noastre cântă sacadat şi la unison NIHIL SINE DEO!

LA MULŢI ANI MAJESTATE!

Şi istoricul Filip Iorga a ţinut să îi transmită un mesaj Regelui:
Majestatea Sa Regele Mihai este un mare rege al românilor, un adevărat patriot, o figură istorică respectată în întreaga lume, un om foarte bun, răbdător şi loial. Este Regele pe care bunicii, părinţii şi noi înşine l-am cunoscut dintotdeauna, chiar şi atunci când ne era interzis. Eroismul Regelui nu vine numai din ceea ce a făcut pentru ţară, ci şi din felul în care a ştiut să îndure pierderi cumplite. Regele Mihai a pierdut o ţară, dar nu şi-a abandonat-o niciodată. Prezenţa Regelui printre noi este un privilegiu, dar şi o lecţie. Ne arată cât de frumoşi am fi fost dacă am fi trăit în Regatul României, dar ne vorbeşte şi despre drama ultimelor decenii, despre neputinţele noastre, despre şansele ratate. Cei 90 de ani ai Regelui sunt o comoară de experienţă şi de înţelepciune pe care ne putem sprijini, spre a ne sluji conştiinţa şi ţara aşa cum se cuvine. Să sperăm că vom reuşi să fim la înălţimea acestui moment, că vom şti să ne bucurăm împreună şi că vom căuta sensurile adânci pe care Providenţa le-a aşezat în această aniversare regală.
La mulţi ani, Majestate!

Niciun comentariu: