vineri, 28 octombrie 2011

TRAIAN BASESCU DICTATORUL: I-A CRITICAT IN EMISIUNEA LUI RODICA CULCER PE JURNALISTI!

Băsescu: Foarte mulți jurnaliştii cu ochii umezi, că mulţi sunt pârâți, au căşunat pe CAS, că e prea mare

Preşedintele Traian Băsescu i-a criticat joi, la TVR1, pe "jurnaliştii aşa-zis economişti" care, "cu ochii umezi", aduc în discuţie o serie de variante pe care Guvernul ar trebuie să le pună în practică, dar fără să fie responsabili de implicaţiile soluţiilor pe care le avansează public.
Discuţia a pornit, în cadrul unui interviu la TVR1, de la remarca preşedintelui Consiliului Fiscal privind necesitatea măririi colectării. "Faci 44% colectare la buget din PIB dacă ai impozit pe venit de 30%, cât e în Germania sau 28%. Noi avem 16%. Dacă domnul preşedinte al Consiliului Fiscal vrea să facem 40% şi dau toţi oamenii de afaceri scris că vor asta, facem cota unică 24% din 16%, să vedeţi cum ne cresc veniturile în buget", a comentat Băsescu. "Putem ajunge imediat la 40% din colectare, şi o spun ironic, nu vreau să creadă cineva că vom face acest lucru, dacă mărim contribuţiile la sănătate...etc nu trebuie comparate prunele cu merele", a adăugat el.
Preşedintele a explicat că, pe medie, fiscalitatea în România este una dintre cele mai scăzute din UE, contribuţiile de sănătate sunt "infinit mai mici decât în vechea Europă, impozitul pe venit e infinit mai mic, impozitele pe locuinţe sunt infinit mai mici".
"Îi văd cu ochii umezi pe foarte mulţi jurnalişti aşa-zis economişti, că mulţi sunt pârâţi, n-au văzut în viaţa lor o analiză economică serioasă – acum au căşunat pe CAS, că e prea mare. Sunt de acord, într-o ţară în care avem mai mulţi pensionari decât salariaţi nu există altă soluţie. Dar putem compensa, reducem CAS-ul şi mărim taxele acolo unde avem taxe foarte mici, ridicăm cota unică la 24. Aş vrea să nu-i mai văd cu ochii umezi dând soluţii pentru care nu răspund", a comentat Băsescu.
Băsescu a mai adăugat că, în privinţa colectării, nu doar ANAF-ul este responsabil, ci şi cetăţenii care nu solicită bonuri fiscale.

Niciun comentariu: