vineri, 7 octombrie 2011

BRANCONIERUL ANALFABET DE LA INTERNE IGAS RECUNOASTE CA DA BANI DOAR PRIMARIILOR PD-L!

Tupeu fără limite!
Igaş recunoaşte că dă bani doar primăriilor PDL

 

Presa şi opoziţia aduc zilnic dovezi ale modului discreţionar în care miniştrii guvernului Boc alocă prin diferite hotărâri de guvern munţi de bani. Adică exclusiv pe criterii politice. Pedeliştii nu numai că nu se sinchisesc de aceste dezvăluiri care curg în cascadă, dar au ajuns să şi recunoască fără pic de ruşine că fondurile de la bugetul de stat merg aproape în totalitate către administraţiile locale şi judeţene conduse de cei din partidul lor.
Traian Igaş, ministrul-catastrofă al Internelor şi Administraţiei, este unul dintre acei membri ai guvernului care ori din naivitate, ori din prea mult cinism au devoalat modul discreţionar în care alocă bani primăriilor din ţară.
Ieri în şedinţa de guvern, Boc îi solicitase lui Igaş să întocmească pentru săptămâna viitoare o hotărâre de guvern prin care primăriile şi administraţiile locale cu datorii sau aflate în incapacitate de plată să fie ajutate de guvern cu fonduri de la bugetul de stat. După încheierea şedinţei de guvern, în comunicatul de presă de la biroul de presă al Executivului se arăta că aceste sume vor ajunge la primăriile cu probleme financiare în maxim două săptămâni de la adoptarea hotărârii de guvern semnate de Igaş şi de Boc.
Câteva ore mai târziu, seara, la B1 TV, protejatul baronului PDL Falcă a dat un răspuns halucinant de sincer la întrebarea despre criteriile de alocare a acestor fondurilor bugetare: "Sunt foarte multe primării care au dificultăţi majore în a-şi plăti salariile către angajaţi ori în a-şi plăti cota parte care le revine din proiectele europene în derulare. Trebuie să fim foarte clari aici şi să spunem că aceste primării se află în special în zona PDL, şi am să vă spun şi de ce: pentru că, în perioada 2007-2008, când a fost acea creştere economică, acel boom economic, primarii PDL nu au primit absolut deloc sume de echilibrare a bugetului local. Au rămas cu restanţe, cu datorii, a urmat o perioadă mai grea, 2009-2010, ani în care au fost foarte puţini bani la dispoziţie pentru a putea fi daţi către aceste primării, datorită crizei, datoriile s-au acumulat şi astăzi avem foarte multe primării, majoritatea, din păcate, din zona PDL, care au intrat în incapacitate de plată".
Mai are cineva vreo îndoială că în regimul Băsescu-PDL mai trăieşte cineva bine, desigur cu excepţia acelora care au carnet de partid portocaliu?! Parafrazând un slogan al PDL-ului, am putea spune că "ei cu ei, în paradis, noi cu noi, pe marginea prăpastiei".

Niciun comentariu: