vineri, 14 octombrie 2011

STANDARD &POOR'S RETROGRADEAZA NOTA SUVERANA A SPANIEI!

Standard & Poor’s retrogradează iarăşi nota suverană a Spaniei


Agenţia de rating precizează că perspectiva rămâne negativă, subliniind că ţara se confruntă cu 'riscuri accentuate' din cauza nivelului ridicat al şomajului, mediului financiar mult mai dificil şi a riscului încetinirii economice la principalii parteneri ai Spaniei.
standard-and-poorsAgenţia de rating precizează că perspectiva rămâne negativă, subliniind că ţara se confruntă cu 'riscuri accentuate' din cauza nivelului ridicat al şomajului, mediului financiar mult mai dificil şi a riscului încetinirii economice la principalii parteneri ai Spaniei, informează Realitatea.
La 7 octombrie, Fitch a revizuit de asemenea în scădere ratingul pentru datoriile pe termen lung ale Spaniei, în valută şi monedă locală, de la 'AA plus' la 'AA minus', cu perspectivă negativă şi a confirmat ratingul Spaniei pe termen scurt la 'F1 plus' şi plafonul de ţară la 'AAA'.
Retrogradarea Spaniei reflectă intensificarea crizei din zona euro şi riscurile pentru eforturile de consolidare fiscală care decurg din performanţa bugetară a unor regiuni şi revizuirea în scădere de către Fitch a perspectivelor de creştere pe termen mediu a economiei spaniole.

Niciun comentariu: