duminică, 2 octombrie 2011

AFP:"ROMA PRIDE",MANIFESTATIE PENTRU DEMNITATEA TIGANILOR!

'Roma pride', manifestaţie pentru demnitatea romilor

 
În mai multe capitale europene s-a organizat sâmbătă, pentru prima dată, la iniţiativa unor asociaţii ale romilor sau antirasiste, un marş al 'mândriei romilor' (Roma Pride). Mai multe sute de persoane au participat sâmbătă la Paris la acest eveniment, al cărui scop a fost să promoveze, prin concerte, cultura romilor şi a nomazilor şi să denunţe 'rasismul şi discriminările' la adresa acestora, relatează AFP.


Organizatorii, printre care 'SOS Rasism' şi 'Uniunea franceză a asociaţiilor de ţigani' (UFAT), au cerut, de asemenea, ca 'libertatea de circulaţie să fie respectată pentru toţi europenii'.

Prima ediţie a 'Roma pride' se desfăşoară simultan în mai multe ţări europene, printre care Norvegia, România, Italia, Bulgaria şi Danemarca.

La sfârşitul lunii septembrie, Human Rights Watch şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu tratamentul aplicat romilor în Franţa, care îi 'expulzează masiv' pe romii originari din Europa de Est instalaţi pe teritoriul ei, cerându-i Comisiei Europene să 'examineze cu atenţie' această politică de îndepărtare a romilor.

Niciun comentariu: