marți, 4 octombrie 2011

CUM MOR DUSMANII LUI PUTIN:SIDA,CANCER,TUBERCULOZA!


Cum mor duşmanii lui Putin: SIDA, cancer, tuberculoză

Scris de : M.A.     2011-10-04 15:03      Vasili Aleksanian, un fost vicepreşedinte al companiei Iukos, a murit, la 39 de ani, de SIDA, cancer şi tuberculoză.

Cum mor duşmanii lui Putin: SIDA, cancer, tuberculoză externe
Vasili Aleksanian (foto: euronews.net)

Aleksanian a petrecut doi ani în detenţie în cadrul acţiunilor judiciare – pornite la ordinul lui Vladimir Putin, viitor preşedinte al Federaţiei Ruse – împotriva grupului petrolier al lui Mihail Hodorkovski. Aleksanian, care fusese arestat în 2006 pentru fraudă şi deturnare de fonduri, a decedat luni seară, în propria locuinţă, anunţă familia sa., transmite Mediafax. Sănătatea acestui avocat format la Universitatea Harvard “se deteriorase considerabil pe durata detenţiei”, anunţă site-ul fostului preşedinte al Iukos, Mihail Hodorkovski.
“Orbise şi suferea de cancer la ficat şi de tuberculoză“, precizează site-ul citat. Pe durata detenţiei, Aleksanian nu încetase să denunţe condiţiile din închisoare. Cazul său i-a mobilizat pe apărătorii drepturilor omului la nivel internaţional.
Aleksanian a fost şef al departamentului juridic al Iukos în perioada 1996 – 2003, asumând funcţia de vicepreşedinte al grupului în 2006. Cazul Iukos este perceput în genere ca fiind orchestrat de Vladimir Putin, în tentativa de a-l elimina definitiv din viaţa publică pe Mihail Hodorkovski, om de afaceri prea independent, care a finanţat opoziţia şi nu a ezitat să-l contrazică pe “Ţarul de la Kremlin”.
Mihail Hodorkovski, ex-patron al Iukos – fosta navă amiral a industriei petroliere ruse, dezmembrate în favoarea întreprinderilor apropiate anturajului din serviciile secrete al lui Putin – şi asociatul său Platon Lebedev sunt acuzaţi în principal de furtul a 218 milioane de tone de petrol în valoare de 27 de miliarde de dolari şi spălare de bani. Aceştia execută, din 2005, pedepe cu închisoarea într-un lagăr de muncă silnică din Cita, vestul Siberiei.

Niciun comentariu: