sâmbătă, 1 octombrie 2011

ADRIAN NASTASE:INCHIDEREA FABRICII NOKIA-O MOTIUNE DE CENZURA LA ADRESA CABINETULUI BASESCU!

Adrian Năstase: Închiderea fabricii Nokia - o moţiune de cenzură la adresa Guvernului

 
Închiderea fabricii Nokia reprezintă o moţiune de cenzură la adresa Guvernului şi reprezintă totodată o dovadă că economia ţării nu merge, că investitorii nu sunt bine trataţi, iar munca este mult prea impozitată în România, afirmă sâmbătă fostul premier Adrian Năstase, preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, pe blogul personal.


"Realitatea bate orice. Degeaba încearcă Puterea să îşi ţină parlamentarii în bănci la voturile care nu îi convin. Degeaba fură Roberta Anastase vot după vot, culminând săptămâna asta cu imensa fraudă a ignorării cvorumurilor. (...) Degeaba vorbeşte Boc despre ieşirea din criză şi merge să inaugureze, a doua oară, aceiaşi 14 km de autostradă! Degeaba pregăteşte Lăzăroiu Mişcări Populare şi Noi republici, care nu vor servi decât la rebranduirea personală. Degeaba forţează PDL orice pentru a frauda alegerile viitoare, pentru a amâna alegerile locale, pentru a schimba regulile şi pentru a se ţine în continuare la putere... Realitatea nu o pot ignora. Iar ce s-a întâmplat săptămâna asta reprezintă o lovitură extrem de dură pe care cei care au confiscat puterea nu o vor putea nicicum cosmetiza. Închiderea fabricii Nokia este, în fapt, o moţiune de cenzură pe care realitatea a depus-o la adresa Guvernului. Peste 2.000 de familii pe drumuri înseamnă o situaţie mult mai gravă, mai palpabilă şi mai profundă decât oricâte milioane ar încerca Guvernul să bage în propagandă şi în minciuni...", notează Năstase pe blogul personal.

Potrivit acestuia, "această moţiune" vine să confirme o serie de aspecte asupra cărora a atras atenţia de foarte mult timp "şi la care Puterea nu a avut niciodată decenţa să aplece urechea".

"Este dovadă că economia nu merge, că investitorii nu sunt bine trataţi şi că munca este mult prea mult impozitată în România. Nu degeaba Moody's a dublat scorul de risc de intrare în incapacitate de plată pentru statul român, câtă vreme relaţia Guvernului cu economia este atât de proastă. Este şi dovada că România este izolată în Europa şi că nu poate face nimic pentru a-şi proteja cetăţenii şi fondurile. S-au băgat zeci de milioane de euro în crearea acelui parc industrial - acum acei bani sunt periclitaţi (orice nou investitor va veni, statul tot va trebui să îl ajute şi pe acela cu noi facilităţi). Dar s-a ratat şi şansa ca, printr-o relaţie decentă cu Finlanda, să putem preveni drama socială prin care trec acum acei oameni. Germanii, când fabrica Nokia s-a închis acolo, au beneficiat de salarii compensatorii doi ani. Ai noştri, vor beneficia cel mult trei luni. Plus compensaţiile date către statul german, în timp ce noi nici măcar nu avem cu cine vorbi. Nu avem la cine să apelăm, câta vreme îi facem pe partenerii noştri europeni extremişti şi ne dăm mai europeni decât ei (cine nu ştie, să caute pe Google ce a spus Băsescu despre cele două ţări care s-au opus intrării României în spaţiul Schengen, mai precis Olanda şi ... aţi ghicit Finlanda)", afirmă fostul premier.

În opinia liderului social-democrat, închiderea fabricii Nokia este şi dovada "'viziunii' de dezvoltare a acestui Guvern şi a acestei Puteri, pentru care criza nu este şi oportunitatea modernizării infrastructurii şi creşterea competitivităţii forţei noastre de muncă (prin şi mai multă educaţie), ci este doar şansa de a fura mai mult, la adăpostul discursurilor macroeconomice".

"L-am auzit pe Traian Băsescu avertizând că pleacă investitorii (ştiti voi care) dacă Guvernul nu ia decizii curajoase. Este o întoarcere pe scara istoriei, fiindcă renunţarea la industrii de înaltă tehnologie pentru a reveni la târnăcop şi la minerit demonstrează cam cât de evoluaţi ne simţim. În loc să construim competitivitate - pentru că doar aceasta ne aduce venituri la nivel european, ne punem probleme de acest tip. Probabil, Băsescu are în vedere redeschiderea minelor din Valea Jiului, pe care el s-a bătut să le închidă, în perioada guvernării CDR. Nu spun că ele nu trebuie exploatate, dar nu în locul investiţiilor în noile tehnologii. Revenind la moţiunea de cenzură - aştept cu interes modul în care Puterea va reacţiona la acest semnal. Va avea curajul de a apela, aşa cum ar fi firesc, la un dialog cu toate forţele politice, pentru a construi o platforma de criză în faţa unui val tot mai mare ce pare că vine peste noi? Dacă s-ar gândi şi la alţii decât la ei înşişi, probabil vor porni un dialog cu toate forţele politice şi sociale din ţară. Dacă nu, se vor închide din nou, între ei, duminică, la Snagov, unde 'tătucul' lor va veni să le dea indicaţii. Din păcate pentru ei, moţiunea de cenzura Nokia a trecut...", conchide fostul premier. AGERPRES

Niciun comentariu: