miercuri, 5 octombrie 2011

JURNALUL NATIONAL:CUM I-AU RASPUNS,LUI VICTOR CIUTACU,PARCHETUL GENERAL SI CSM IN CAZUL MIRCEA MARIAN0CODRUTA KOVESI!

Cum i-au răspuns, lui Victor Ciutacu, Parchetul General și CSM, în cazul Mircea Marian-Laura Codruța Kovesi


Jurnalul Naţional a solicitat, în scris, în baza Legii liberului acces la informaţiile publice, să i se pună la dispoziţie copiile solicitărilor făcute de jurnalistul Mircea Marian, pentru a primi rechizitoriul lui SOV. Solicitările au fost făcute atât Ministerului Public, cât şi Consiliului Superior al Magistraturii.
emial kovesi marianVictor Ciutacu prezentase, în aprilie 2011, un material „video” potrivit căruia rechizitoriul lui Sorin Ovidiu Vîntu a fost expediat pe mail, în aceeaşi zi cu trimiterea lui către Tribunalul Bucureşti, de pe adresa procurorului general și către Mircea Marian, angajat al Evenimentului zilei. Mail-ul cuprindea și stenogramele convorbirilor lui SOV cu câțiva ziarişti care nu aveau nici o calitate în dosar. Într-o primă fază, Kovesi și Marian au negat. Ulterior, procurorul general şi-a amintit, vag, că instituţia pe care o conduce a emis un comunicat de presă privind trimiterea în judecată şi, la cererile ziariştilor acreditaţi şi/sau interesaţi, a furnizat cu operativitate, de pe adresa de mail a biroului de presă, care nu-i conţinea numele, documentul.
După luni de zile de tăcere, Consiliul Superior al Magistraturii, sesizat oficial de Comisia juridică a Senatului, a comunicat că adresa de mail aparține doamnei judecător Titian, consilieră a doamnei procuror general, care foloseşte, din raţiuni informatice peste puterea de înţelegere a unui utilizator mediu de Internet, adresa de mail care începe cu Kovesi. Şi că ea, judecătoarea consilier, i-a trimis lui Marian, la cererea acestuia, în baza Legii liberului acces la informaţiile publice, cu o operativitate profund nespecifică oricărei instituţii publice din România, rechizitoriul care-l făcea pe Vîntu, din nou, inculpat.
Victor Ciutacu a făcut noua solicitare, scrie Jurnalul Național, pentru a verifica operativitatea angajaților Parchetului. Prima surpriză a fost că, deşi a fost folosită pentru operativitate, adresa de mail kovesi@mpublic.ro nu mai există. A doua, că răspunsurile celor două instituţii au parvenit, în lumina operativităţii, după aproximativ...trei săptămâni. Potrivit răspunsului, un cetăţean curios, întâmplător de la Evenimentul Zilei, a cerut telefonic, ca la catering, rechizitoriul şi l-a primit, "după protejarea datelor cu caracter personal” (n.r. - mai puţin a numelor ziariştilor ascultaţi şi a conţinutului nerelevant pentru cauză al convorbirilor acestora cu SOV), în aceeaşi zi, pe mail.

Niciun comentariu: