duminică, 2 octombrie 2011

AFP: AMERICANII PROTESTEAZA IMPOTRIVA CRIZEI:400 DE ARESTARI LA NEW YORK,24 LA BOSTON!

Americanii protestează împotriva crizei: 400 de arestări la New York, 24 la Boston

 
Aproximativ 400 de persoane au fost arestate sâmbătă la New York pentru că blocau circulaţia pe podul Brooklyn, determinând închiderea acestuia, o formă de protest împotriva efectelor crizei economice, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.


Manifestanţii 'au blocat timp de două ore circulaţia pe podul Brooklyn, în direcţia Brooklyn', a explicat la lăsarea serii un purtător de cuvânt al poliţiei newyorkeze.

'Au fost arestate aproximativ 400 de persoane. Unele au fost eliberate după câteva ore, altele vor mai rămâne încă o zi' în celulă, a precizat el.

Protestul a debutat în cursul după-amiezei, la Liberty Plaza, în cartierul financiar, unde de două săptămâni şi-au instalat tabăra militanţii din mişcarea 'Să ocupăm Wall Street'. Ulterior, sute de persoane s-au îndreptat spre podul Brooklyn, potrivit poliţiei care a precizat că majoritatea manifestanţilor a rămas pe trotuar, fără incidente.

Militanţii 'Să ocupăm Wall Street', care se inspiră din mişcările prodemocraţie ale primăverii arabe, au menţionat că şi-au instalat tabăra într-un parc din sudul Manhattanului, pentru a da viaţă propriilor 'nemulţumiri provocate de actualul climat politic şi economic'.

'Suntem de toate rasele, toate sexele, toate credinţele. Noi suntem majoritatea. Suntem cei 99 la sută. Şi nu mai vrem să tăcem', au explicat ei pe site-ul de internet.

O manifestaţie în acelaşi spirit a avut loc la Boston, în vecinătatea birourilor Bank of America. Au fost arestate 24 de persoane. După cum au declarat organizatorii, la acţiunea de protest au participat circa 3.000 de persoane

Niciun comentariu: