vineri, 21 octombrie 2011

ALFRED BULAI:PDL VA FOLOSI DATELE DE LA RECESAMANT IN SCOP POLITIC!

Alfred Bulai: PDL va folosi datele din recensământ în scop politic. Gurile rele spun că şi-au infiltrat recenzori

Sociologul Alfred Bulai susţine că un referendumul este în principiu un instrument administrativ, dar care servi cu siguranţă şi scopurilor politice. PDL va folosi datele obţinute pentru a-şi configura strategia electorală, iar pentru asta şi-a infiltrat chiar şi oameni printre recenzori. Miza în acest moment este bulversarea clasei politice şi a populaţiei. În urma recensământului se va constata ştiinţific că populaţia României a scăzut, ceea ce va duce la reconfigurarea colegiilor electorale şi la scăderea numărului de parlamentari.
recensamantBulai susţine că PDL mizează pe modificarea colegiilor. "Oamenii politici îşi fac în acest moment studii pe colegiile în care candizează. După recensământ acestea vor fi inutile pentru că actuala configuraţie va fi schimbată. Dacă unui parlamentar îi schimbi în acest moment electoratul, l-ai terminat. PDL va căuta să spargă fiefurile USL. Oficial ei vor spune că în urma recensământului trebuie scăzut numărul de parlamentari ca să existe reprezentativitate conform legii. Vor reduce 30-40 de locuri, dar în schimb vor umbla mult la componenţa colegiilor", a spus Bulai pentru DeCe News.
Acesta a explicat că rolul unui referendum, în mod normal, este unul pur administrativ pentru a şti exact câţi contribuabili există şi care sunt măsurile fiscale şi economice care trebuiesc luate. "Niciun Guvern nu a fost interesat de statistici. Dar datele acestea pot fi utile pentru a-ţi targheta electoratul. Poţi configura obişnuiţele de consum, confesiunea religioasă sau alte date de genul", a declarat sociologul.
PDL are oameni infiltraţi în rândurile recenzorilor
"Gurile rele spun că PDL şi-a infiltrat oameni la recensământ care pun întrebări în plus faţă de ceea ce este trecut în chestionar. Astfel de date sunt utile pe plan local pentru ca anumiţi candidaţi să afle exact ce nevoi au oamenii dintr-o zonă precisă"
Bulai consideră aberantă întrebarea din chestionar care cere oamenilor să îşi dea CNP-ul. "Acesta date statul le are, doar el mi le-a dat, nu m-am dus eu să le iau. Ar putea exista şi posibilitatea ca politicienii să folosească baza de CNP-uri pentru a frauda alegerile, dar asta în comunităţi mai mici unde fiecare ştie cine a fost sau nu la vot. La nivel naţional e mai greu".
Partidul care organizează alegerile le pierde
Bulai a spus că în conformitate cu statistica niciun partid care a organizat alegerile în ultimii 20 de ani nu a reuşit să le câştige. De aceea el consideră că singura şansă a PDL este să creeze un haos total din care nimeni să nu mai înţeleagă nimic. "Probabil vor schimba şi legea electorală. Sistemul uninominal de la noi este unul şi aşa foarte ciudat, dar îl vor complica şi mai mult probabil. La noi se stimulează competiţia între colegii de partid, pentru a prinde un loc eligibil, nu între partidele politice", a conchis acesta.
Citeşte şi:

Niciun comentariu: