duminică, 30 octombrie 2011

LA "EXCES DE PUTERE"DE LA ANTENA 3:TRAIAN BASESCU RISCA 12 ANI DE INCHISOARE PENTRU SPALARE DE BANI!

Președintele Traian Băsescu riscă 12 ani de închisoare pentru spălare de bani. Vezi dovezile

La "Exces de putere" de la Antena 3 au fost difuzate materiale dovezi palpabile referitoare la faptul că preşedintele Traian Băsescu a fost cercetat pentru spălare de bani, iar dosarul cu pricina a fost închis pe motivul dobândirii de imunitate prezidenţială a învinuitului.
Subiectul a fost dezbătut cu invitaţii emisiunii: Sergiu Andon - avocat, Olguţa Vasilescu - senator PSD, Mugur Ciuvică - preşedintele organizaţiei Grupul pentru Investigaţii Politice, Nils Shnecker - realizator Antena 3 şi Cornel Nistorescu - director Cotidianul.ro.
Realizatoarea TV Oana Stancu a prezentat documente care l-ar incrimina pe Traian Băsescu de spălare de bani, acesta riscând să facă 12 ani de închisoare. Documentele tranzacţiilor datează începând cu anul 2000, când Traian Băsescu a cumpărat un teren din Băneasa cu 1.000.400.000 lei vechi pentru a-l vinde mai târziu cu 12 miliarde de lei vechi.
Realizatoarea emisiunii a prezentat pe parcursul emisiunii toate contractele tranzacţiilor imobiliare în care preşedintele României, Traian Băsescu, sau fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, au fost parte.
„Toată această spirală a banilor care s-au pierdut în aceste tranzacţii sunt motive pentru care preşedintele României a fost cercetat pentru spălare de bani. Dosarul a fost închis nu pentru că faptele nu existau sau nu se probau, ci pentru că domnia sa a dobândit imunitate. Acestea sunt motive petru care domnia sa (n.r. - Traian Băsescu) ar putea risca până la 12 ani de închisoare“, a declarat Oana Stancu în debutul subiectului prezentat la „Exces de putere“.
Potrivit documentelor prezentate în cadrul emisiunii, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a clasat dosarul în care era cercetat Traian Băsescu, a fost „deconexată“ lucrarea referitoare la Costel Căşuneanu de cea referitoare la Traian Băsescu şi acţiunea în privinţa lui Căşuneanu a fost continuată.
„Faptul că cele două dosare au fost disjunse este absolut de râs. Pentru că atunci când speli bani o faci într-un şir de persoane. În cazul ăsta a rămas spălător doar domnul Căşuneanu“, a declarat Mugur Ciuvică.
Aflaţi din materialul video de mai jos povestea tranzacţiei din anul 2000 a terenului din Băneasa, cumpărat de Băsescu cu 1,4 miliarde de lei vechi şi vândut lui Căşuneanu cu 12 miliarde de lei vechi.

Niciun comentariu: