miercuri, 19 octombrie 2011

LAZAROIU"ALBA CA ZAPADA":PENTRU REGIONALIZARE MERITA SA CADA GUVERNUL!

Lăzăroiu: Pentru regionalizare merită să cadă Guvernul

Fostul ministru al Muncii Sebastian Lăzăroiu spune că Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt văzuţi drept "escroci sau visători" în USL, că ar merita să cadă Guvernul pentru a se face regionalizarea şi că, înainte de a fi suspendat Traian Băsescu, se va desfiinţa USL şi PSD "îl va suspenda" pe Ponta.
lazaroiu"De ce nu mai cred liberalii şi social-democraţii în USL? De ce acum câteva luni credeau şi acum nu mai cred? Hai să spunem lucrurilor pe nume: în primul rând, obiectivul fixat de 50 plus unu este nerealist - oamenilor le place să creadă în ţinte care pot fi atinse. Ponta şi Antonescu sunt priviţi acum în cele două partide fie ca doi visători, fie ca doi escroci. Nici una din ipostaze nu-i face lideri demni de urmat", spune Sebastian Lăzăroiu, informează Realitatea.
În altă ordine de idei, chestionat în legătură cu reformele actualei Puteri, Lăzăroiu a menţionat, ca fiind "mari realizări", Legea educaţiei, Codurile în justiţie, Codul Muncii, Legea salarizării bugetarilor, Legea pensiilor şi mica reformă în justiţie. Recunoaşte, însă, că regionalizarea este una din "restanţele" actualei guvernări, alături de votul uninominal sau reforma Parlamentului.
"Legea educaţiei, Codurile în justiţie, Codul muncii, Legea salarizării bugetarilor, Legea pensiilor, mica reformă în justiţie. S-au făcut. Şi e un pas înainte. Mari realizări. Restanţe - regionalizare/descentralizare, vot uninominal, vot prin corespondenţă, Constituţia, reforma Parlamentului. Toate acestea mi se par importante. Dar, dintre toate, parcă regionalizarea mi se pare de cea mai mare importanţă. Şi urgentă. Aşa e, UDMR nu vrea. Şi e păcat. Dar e atât de important acest proiect pentru România încât o amânare ar fi un dezastru. Înseamnă patru ani pierduţi. De deblocat se poate debloca doar prin asumarea răspunderii. Până la urmă, regionalizarea e atât de importantă încât merită să cadă un guvern pentru ea", spune Lăzăroiu.

Niciun comentariu: