miercuri, 12 octombrie 2011

PREMIERUL BORISOV:ROMANIA SI BULGARIA INDEPLINESC CONDITIILE DE ADERARE LA SPATIUL SCHENGEN!

România şi Bulgaria îndeplinesc sută la sută condiţiile de aderare la spaţiul Schengen, a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, premierul bulgar Boiko Borisov.


La şedinţa de Guvern comună româno-bulgară, Borisov a apreciat că ambele state se conformează criteriilor financiare Maastricht, "nimicind" deficitele bugetare.

"Bulgaria şi România creează repede şi deschis o infrastructură bună după criteriile Maastricht, nimicesc deficitele de buget, au voinţă politică pentru stabilitate financiară şi, nu în ultimul rând, ambele ţări au îndeplinit 100% criteriile pentru păzirea graniţelor Schengen. Cred că Europa va tolera aşa nişte state care sunt disciplinate şi care îşi îndeplinesc angajamentele asumate în faţa Uniunii Europene", a spus premierul bulgar, potrivit traducerii oficiale.

În context, şeful Executivului de la Sofia a precizat că cele două state vor încheia miercuri şi documente privind apărarea graniţelor precum şi realizarea unor interconectoare de gaze.

"Pentru noi este o bucurie foarte mare, Bucureştiul ne-a primit cu o vreme foarte frumoasă", a spus Borisov.

La rândul său, premierul român, Emil Boc, a afirmat că cele două părţi vor crea şi un consiliu de cooperare la nivel înalt prin care acest tip de şedinţe comune vor fi organizate anual.

"Avem o relaţie bilaterală foarte bună, atât la nivel politic, cât şi sectorial. Prin declaraţia comună pe care o vom semna astăzi vom institui un consiliu de cooperare la nivel înalt prin care acest tip de şedinţe comune vor fi organizate anual", a susţinut Boc.

Niciun comentariu: