luni, 31 octombrie 2011

TELEVIZIUNEA BELGIANA RTV:REGELE MIHAI,PRINTRE CEI MAI POPPULARI MONARHI FARA TRON AI EUROPEI!

Ecouri internaţionale
Televiziunea belgiană RTV: Regele Mihai, printre cei mai populari monarhi fără tron ai Europei

 

Mihai I al României figurează printre cei mai populari regi fără tron ai Europei, dar şi printre cei cu cele mai bune şanse de a se întoarce la conducere, potrivit televiziunii belgiene RTL.
Postul belgian RTL a prezentat nouă cazuri de regi rămași fără tron în Europa şi începe cu Regele Mihai I, cotat cu trei stele la popularitate şi două stele la şansele de a-şi recupera tronul.
Mihai I al României tocmai a sărbătorit 90 de ani, iar povestea sa pare un roman, relatează cronicarul RTV. Regele Mihai I nu avea decât şase ani când a urcat pe tron, în 1927, la moartea bunicului său, Ferdinand I. În 1947, este constrâns să-şi părăsească tronul, sub presiunea comuniştilor care au luat puterea. În exil, începe o nouă viaţă devenind inginer aeronaut şi conducând o şcoală de pilotaj. Nu şi-a uitat nici coroana, nici ţara, mai notează sursa citată.
După căderea comunismului, revine în ţară.
Ziaristul continuă cu exemplul lui Simeon al II-lea al Bulgariei, care are doar o stea la cota de popularitate şi tot atâta şansă de a se întoarce la tron.
Alexandru al Serbiei are, în schimb, două stele la şansele de a-şi recăpăta tronul şi tot la două stele este estimată şi popularitatea sa.

Niciun comentariu: