marți, 18 octombrie 2011

AUTORITATILE AMENINTA VOALAT POPULATIA SA PARTICIPE LA RECESAMANT!

În mai puţin de 48 de ore începe procesul de recenzare
Autorităţile ameninţă voalat populaţia ca să participe la recensământ

 

În mai puţin de 48 de ore va începe procesul de recenzare, iar de miercuri, 19 octombrie, recenzorii vor efectua prima deplasare în teren pentru informare.
Ministrul de interne Traian Igaş, împreună cu şefii principalelor instituţii publice implicate în organizarea recensământului din 20-31 octombrie, au îndemânat marţi opinia publică să participe deschis la acest proces, unic pentru România, după aderarea la Uniunea Europeană.
Autorităţile spun că nu trebuie să ne îngrijorăm pentru că datele din formularele de recensământ nu vor fi folosite împotriva cetăţenilor. Potrivit legii, lipsa de cooperare se pedepseşte cu amenzi de până la 5.000 de lei.
Vergil Voineagu, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), a subliniat: "Calitatea recensământului depinde de claritatea muncii recenzorului, gestionarea activităţii şi cooperarea populaţiei.".
Traian Igaş a amintit, de asemenea, că acesta este primul recensământ care trebuie să respecte normele europene şi deci metodologia aplicată în UE.
Traian Igaş a mai declarat că necesitatea acestui recensamânt se justifică prin nevoia de a avea o "situaţie clară". "Vrem să ştim numărul populaţiei, numărul şoferilor, numărul salariaţilor în întregul sistem de stat, să avem o situaţie clară pe care la începutul lui 2012 să o facem publică în ce priveşte recensământul", a spus Igaş.
Gheorghe Emacu, secretar de stat în MAI, a spus că în mai puţin de 48 de ore va începe procesul de recenzare, iar de miercuri, 19 octombrie, recenzorii vor efectua prima deplasare în teren pentru informare.

Niciun comentariu: