luni, 31 octombrie 2011

AHMADINEJAD AUDIAT DE PARLAMENTUL IRANIAN INTR-UN CAZ DE COTUPTIE!

Parlamentul iranian îl va audia pe Ahmadinejad într-un scandal de corupție
 

Parlamentul iranian urmează să-l audieze pe preşedintele Mahmoud Ahmadinejad în legătură cu un scandal de corupţie şi cu programul său politic, după ce mai mulţi deputaţi au prezentat duminică o cerere în acest sens, informează AP, citată de Agerpres.
Mahmoud Amadinejad este primul preşedinte iranian supus audierii în legislativul de la Teheran, în contextul unor serioase divergenţe implicând preşedinţia, parlamentul şi clerul.
Cel puţin 73 de deputaţi dintr-un total de 290 ai Majlis, peste un sfert din deputaţi potrivit Constituţiei ţării, au semnat o cerere privind audierea lui Ahmadinejad, după ce numele preşedintelui a fost legat de cel mai grav scandal de corupţie din istoria ţării, privind deturnarea a 2,6 miliarde dolari.
În ultimele luni, preşedintele Ahmadinejad a fost supus unor critici vehemente provenind din tabăra ultraconservatoare, cea care l-a sprijinit în obţinerea a două mandate prezidenţiale, în 2005 şi 2009.
Zeci de susţinători politici ai lui Ahmadinejad au fost arestaţi sau destituiţi din posturi publice, între care chiar şeful cancelariei prezidenţiale Esfandiar Rahim Mashaei, care ar fi urmat să candideze la prezidenţialele din 2013.
Aceştia au fost calificaţi de tabăra ultraconservatoare drept "deviaţionişti" de la actualul sistem politic de guvernământ şi acuzaţi de implicare în operaţiuni de fraudă bancară.
O cerere similară a fost semnată anul trecut, însă mai mulţi deputaţi şi-au retras ulterior semnăturile.

Niciun comentariu: