vineri, 7 octombrie 2011

PRESEDINTELE A.P. NATO,DR.KARL LAMERS:AR TREBUI SA NE MAI GANDIM LA PLANURILE DE RETRAGERE DIN KOSOVO!

Preşedintele AP NATO atrage atenţia
Dr. Karl Lamers: Ar trebui să ne mai gândim la planurile de retragere din Kosovo

 

Dr. Karl Lamers: Ar trebui să ne mai gândim la planurile de retragere din Kosovo
Preşedintele AP NATO nu ar vrea o retragere din Kosovo a Aliaţilor
Preşedintele Adunării Parlamentare a Alianţei Nord-Atlantice, dr. Karl Lamers, a apreciat, vineri, într-o conferinţă de presă, că NATO ar trebui să se mai gândească cu privire la planurile de retragere din Kosovo având în vedere situaţia de la frontiera sârbo-kosovară.
Oficialul a arătat, în deschiderea reuniunii Adunării Parlamentare a NATO de la Bucureşti, că a vizitat de curând Serbia, unde a constatat apariţia unor probleme la frontiera sârbo-kosovară.
În acest sens, dr.Lamers a arătat: „A construi o adevărată societate multietnică, a consolida regulile statului de drept şi a combate corupţia şi a consolida economia sunt elemente în interesul nostru. Deci am văzut probleme în acea zonă, aşa că trebuie să ne gândim la planurile noastre de a ne retrage tot mai mult. Poate că trebuie să stăm acolo mai mult timp pentru a putea contribui la stabilizare. Stabilizarea este foarte importantă pentru această regiune şi pentru noi toţi. Aşa că trebuie să ne gândim ce putem face pentru stabilitatea din Kosovo “.
După cum a arătat Preşedintele AP NATO în cadrul reuniunii de la Bucureşti va fi abordată şi tema misiunii în Afganistan, aşteptându-se adoptarea unei rezoluţii cu privire la tranziţia de acolo.
În opinia sa, “Este un document important deoarece face un sumar al viziunii Adunării Parlamentare asupra procesului de tranziţie din Afganistan, perspectivele de democratizare şi stabilizare a acestei ţări şi un parteneriat pe termen lung între NATO şi Afganistan”.
Karl Lamers a adăugat că şi probleme din Africa de Nord şi din Orientul Mijlociu se vor afla pe agenda de lucru a reuniunii de la Bucureşti a Adunării Parlamentare a Tratatului Atlanticului de Nord.

Niciun comentariu: