joi, 6 octombrie 2011

TOP SECRET:HITLER PURTA OCHELARI PENTRU PREZBITISM!

Ochelari lui Hitler pentru prezbitism, Top Secret

Există foarte puţine fotografii în care Hitler apare cu ei. S-a ferit întotdeauna pentru îi considera o "slăbiciune", care i-ar fi stricat imaginea de lider arian, puternic în toate. 66 de ani după terminarea celui de-al II-lea război mondial, ochelarii lui Hitler sunt subiect de ştire în publicaţiile lumii.
Mai multe obiecte care i-au aparţinut dictatorului german vor fi scoase la licitaţie, iar unul dintre ele sunt ochelarii acestuia. Preţul de pornire este stabilit la aproape 6.000 de euro şi se presupune că sunt cei cu care Hitler citea când se afla doar în cercul lui de intimi. În public, Hitler nu a vrut niciodată să poarte ochelari şi ca să-şi poată citi discursurile acestea erau încă din 1933 bătute la maşină cu litere foarte mari şi ample spaţii între ele.
Ochelarii, care îi corectau lui Hitler un prezbitism care s-a accentuat în timp, au şi o cutie neagră, căptuşită cu catifea albastră, şi au gravaţi pe ramă numele opticienilor berlinezi Ruhnke, care i-au făcut în cel mai mare secret pentru el. La aceeaşi licitaţie, arată dailymail.co.uk, va fi scoasă şi o tabacheră de argint, din care dictatorul, nefumător, îşi servea cu ţigări invitaţii la Cancelaria celui de-al Treilea Reich, o lampă din apartamentul său din Munchen şi cinci piese dintr-un set de tacâmuri inscripţionate cu monograma sa. Preţul de pornire cel mai mare dintre obiectele personale ale lui Hitler scoase la licitaţie îl are o insignă cu svastica de aur bătută cu smaralde, pe care dictatorul a primit-o de ziua sa, pe 20 aprilie 1942: 23.000 de euro.

Niciun comentariu: