marți, 13 martie 2012

USA VREA SA EXTINDA RELATIILE ECONOMICE SI DIPLOMATICE CU BRAZILIA!

SUA caută să extindă relaţiile economice şi diplomatice cu Brazilia

Secretarul de Stat Hillary Clinton va vizita Brazilia la 16 aprilie, după vizita în Statele Unite a preşedintelui brazilian Dilma Rousseff şi a summitului celor două Americi prevăzut pentru jumătatea lunii aprilie în Columbia, a transmis luni Departamentul de Stat american.
suaPreşedintele american Barack Obama îl va primi pe Rousseff pe 9 aprilie pentru a discuta mai ales legăturile comerciale între Statele Unite şi Brazilia, noua putere economică a Americii de Sud.
Vizita lui Clinton în Brazilia va permite "explorarea posibilităţilor de extindere a relaţiilor bilaterale cu privire la probleme regionale şi mondiale", a precizat Roberta Jacobson din cadrul Departamentului de Stat.
Obama a petrecut două zile în Brazilia la sfârşitul lui martie 2011, în cadrul unui turneu în America latină. Acesta a salutat "ascensiunea extraordinară" a acestui stat, un exemplu, conform lui Obama, de tranziţie reuşită către democraţie şi dezvoltare.
Acesta şi-a exprimat dorinţa de a întări legăturile economice cu noua putere economică mondială, bogată în materii prime şi în hidrocarburi, şi a declarat că va negocia cu Brazilia de pe poziţii egale.

Niciun comentariu: