duminică, 25 martie 2012

BRUTELE LUI BERCA AU RECIDIVAT SI AU PROVOCAT VIOLENTE,BUMBACINDU-I PE SUPORTERII LUI "U"CRAIOVA!

Brutele lui Berca au recidivat şi au provocat violenţe
Jandarmii i-au bumbăcit pe suporterii protestatari.
 

Jandarmii i-au bumbăcit pe suporterii protestatari
Foto rtv.net
Incidente grave în faţa Guvernului, unde suporterii Universităţii Craiova şi alte grupuri de suporteri din Bucureşti, Galaţi şi Cluj au protestat împoriva şefilor fotbalului românesc. Jandarmii s-au comportat din nou ca nişte brute primitive. Fotoreporterul GSP bătul de jandarmi în timp ce făcea poze.
Jandarmii s-au comportat ca loialiştii lui Gaddafi
Peste 1.000 de suporteri (cei mai mulţi ai Universităţii Craiova) aveau programat între orele 16.00 – 18.00 un miting de protest („Ştiinţa nu moare”) împotriva preşedintelui FRF, Mircea Sandu şi a preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir. După cca 50 de minute, a început masacrul. După un scenariu deja utilizat şi în Piaţa Universităţii la protestele anti-putere din luna ianuarie. Toţi cei care au intrat pe mâna jandarmilor, au fost pur şi simplu măcelăriţi. Au fost crunt bătuţi inclusiv cei mai paşnici protestatari inclusiv trecători aflaţi prin zonă. La un moment dat s-a putut vedea o imagine apocaliptică, de genul celor petrecute cu luni în urmă în Libia. Trei jandarmi pur si simplu îi smulgeau părul din cap unui tânăr, iar alţii doi îl loveau cu bastoanele. (Şefii jandarmeriei îi pot identifica uşor respectivele brute din imaginile de la RTV – n.a.). Copilul de 17 ani al unui ziarist din Craiova a fost umplut de sânge, iar fotoreporterul Cristi Preda de la GSP a fost şi el bătut măr de jandarmi pentru simplul motiv că îi fotografia în timp ce aceştia loveau cu brutalitate. După ce jandarmii au atacat cu gaze lacrimogene, evident şi o parte a suporterilor a rispostat şi s-a ajuns la lupte de stradă. Conform unor martori, suporterii care au replicat cu violenţă au fost cei din Bucureşti. După dispersarea protestatarilor, jandarmii i-au vânat pe suporterii care fugeau pe străzile adiacente, îi loveau cu picioarele pe cei care se culcau la pâmânt şi îi urcau în dube. Au fost duşi la secţiile de poliţie, în jur de 60 de protestatari, dintre cei mai mulţi protestatari paşnici.
Lider de galerie: „ne-au atacat pe la spate”
Unul dintre liderii protestatarilor a declarat presei că jandarmii i-au atacat din spate, nu din faţă, pentru că „aici era plin de ziarişti şi le-a fost frică”. „De când am plecat spre Bucureşti şi mai ales după intrarea în capitală, jamdarmii care ne-au escortat ne-au şicanat şi ne-au provocat încontinu”, a mai afirmat sursa citată.
Jandarmii susţin că s-a consumat alcool
Cosmin Pană, purtător de cuvânt al Jandarmeriei a dat explicaţii confuze la GSP TV privind acţiunea în forţă a jandarmilor. Într-o primă fază el a afirmat că protestatarii aveau o atitudine ostilă şi agresivă la adresa jandarmilor. Dacă pentru stridenţe de limbaj la un miting rezolvarea o reprezintă acţiunea în forţă a jandarmeriei, atunci caracterul democratic al statului este pus sub semnul întrebării. După numai două minute s-a schimbat motivul intervenţiei în forţă. „În spatele protestatarilor erau unii care consumau alcool”, a mai spus Pană. Deci, profitând că nişte indivizi din SPATELE zonei de protest consumau alcool, jandarmii au intrat în forţă în suporteri. A doua declaraţie a lui Pană confirmă pe liderul oltean care a menţionat că jandarmii au atactat în primă instanţă din spate. Acelaşi Pană nu a răspuns nimic, când a fost întrebat de ce au fost agresaţi şi ridicaţi suporteri paşnici.
Update: Adrian Mititelu acuză manevrele electorale ale primarului Solomon
Intrat telefonic la GSPTV (destul de „ciudată”, ca să nu folosim alt termen, prestaţia redactorilor de aici), Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova a făcut o serie de dezvăluiri şi a acuzat implicarea politicului în evenimentul din Piaţa Victoriei. El a afirmat că grupul redus de suporteri care a intrat în jocul jandarmeriei şi au replicat violent, sunt cei sponsorizaţi de primarul municipiului Craiova, Antonie Solomon.
„Solomon a vorbit cu Dragomir şi i-a spus că dacă este reales, va face el cu Rodion Cămătaru, şi cu alţii o echipă care se va numi Universitatea Craiova. Astea sunt elemente ce ţin de campanie electorală. Mitingul a trebuit ca să degenereze, pentru a da apă la moară celor care au dezafiliat Universitatea şi pentru a deschide drum celor care vor să facă o altă echipă. Mitingul trebuia să degenereze, pentru că în maxim o lună justiţia îmi va da dreptate în cazul dezafilierii Universităţii. Vă garantez că Solomon îşi va asmute grupul de suporteri care îi este fidel să facă în Craiova şi mitinguri împotriva mea”, a spus Mititelu.
Până la un punct, dezvăluirile lui Mitilelu s-au şi confirmat. Dumitru Dragomir a recunoscut discuţia cu Antonie Solomon, şi chiar nu a exclus ca „noua Ştiinţa” (echipă patronată de UNPE/PDL) să joace direct în liga a II-a.

Niciun comentariu: