luni, 19 martie 2012

BODU SARE LA BEREGATA LUI BAKONSKY:NU A INVATAT NIMIC DUPA CE SI-A PIERDUT FUNCTIA IN GUVERN!

Scandal în PDL
Bodu: Baconschi nu a învăţat nimic nici măcar după ce şi-a pierdut funcţia în guvern.
 

Sebastian Bodu îl atacă pe Teodor Baconschi şi spune despre acesta că se vrea candidat al PDL la Primăria Capitalei şi că nu aşteaptă decizia conducerii organizaţiei de Bucureşti.
Bodu cataloghează drept inoportune declaraţiile fostului ministru de externe şi îi aminteşte acestuia că nu prea s-a înghesuit să candideze la alegerile parţiale din sectorul 4 din 2009, în condiţiile în care se bucura de o expune media foarte bună.
"Se pare că declaraţiile deplasate şi inoportune rămân specializarea lui Teodor Baconschi, care nu a învăţat nimic nici măcar după ce şi-a pierdut funcţia în guvern pe un astfel de motiv. De data aceasta, primul vicepreşedinte al PDL se antepronunţă (public, bineinţeles) în chestiunea desemnării candidatului partidului la Primăria Capitalei, considerând că Silviu Prigoană nu e potrivit pentru electoratul bucureştean pe motiv de asemanare, ca şi reprezentativitatate, cu primarul în funcţie. Eu nu înteleg de ce T. Baconschi nu aşteaptă sondajul care să releve care din cei trei potenţiali candidaţi este cotat cu şansele cele mai mari pentru a se înscrie în cursă. Eu. de asemenea, nu înteleg de ce T. Baconschi consideră că sondajul este irelevant, indiferent de rezultat, ştiind mai bine ce vor bucureştenii: probabil pe cineva cu statura domniei sale. În aceste condiţii, de ce nu se prevalează distinsul meu coleg de înalta funcţie deţinută în cadrul partidului pentru a se auto-propune?? Şi să ia taurul de coarne, dacă e atat de convins de logica sa imbatabilă, pentru a-l înfrunta pe Sorin Oprescu în arena electorală – nu de la peluza, pe post de analist-chibit -, şi a duce partidul pe cele mai înalte culmi de glorie electorală urbană. Dar, din câte îmi aduc eu aminte, colegul Baconschi nu s-a înghesuit să candideze nici în alegerile parţiale din sectorul 4 din 2009, deşi, pe atunci, era ministru în funcţie şi, deci, cu maximă expunere mediatică", scrie Bodu pe blogul personal.
"Pe lângă oiştea îndoită în gard (al primăriei, de această dată) în urma aceastei superbe mostre de logică electorală constând în selecţia strategică a candidatului (citeşte "de torpilare" a candidatului), T. Baconschi mai trage doua concluzii "sănătoase": prima este aceea că Silviu Prigoană ar avea în plan să facă autostrăzi suspendate (eu cred, din contră, că proiectele lui sunt mult mai realiste şi utile bucureştenilor); a doua este aceea că Sorin Oprescu nu poate fi bătut. E adevarat că întârzierea desemnării candidatului a lăsat nesancţionate multe dintre marile greşeli administrative ale actualului primar general, însă orice politician cu o minimă inteligenţă a contextului politic actual al Bucureştiului nu poate ignora că desemnarea unui candidat bătăios suprapusă peste o alianţă electorală care, fie că ne place fie că nu, va da patru, poate chiar cinci primari de sector câştigători, poate influenţa decisiv, în condiţiile unei comunicări eficiente cu electoratul, alegerile la Primăria Capitalei şi la Consiliul General", conchide Bodu.
"În continuare declaraţia lui Teodor Baconschi: "Prigoană seamană cu Oprescu, PDL ar trebui să caute alte variante pentru Primăria Capitalei. "Logica mea e următoarea: în cazul că Sorin Oprescu nu poate fi bătut, ar trebui să avem un candidat care să nu-i semene lui Sorin Oprescu şi care să reprezinte Bucureştiul activ economic, Bucureştiul companiilor multinaţionale, Bucureştiul educat, Bucureştiul care vrea o politică edilitară şi urbanistică. în sfârşit. coerentă, nu proiecte futuriste, autostrăzi suspendate sau alte stadioane care costă de patru-cinci ori cât ar fi fost cazul să coste", a spus fostul ministru de Externe la RFI România"

Niciun comentariu: