miercuri, 7 martie 2012

PESTE 3000 DE MINERI PROTESTEAZA LA PETROSANI A TREIA ZI!

A treia zi consecutiv
Peste 3.000 de mineri protestează în Petroşani.

 

Peste trei mii de mineri din Valea Jiului care au protestat în curtea Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani au plecat în marş pe străzile din localitate, scandând lozinci împotriva Guvernului, potrivit mediafax.ro.
Minerii, majoritatea îmbrăcaţi în salopete, sunt de la toate cele şapte exploatări din Valea Jului, respectiv Lonea, Petrilea, Livezeni, Vulcan, Paroşeni, Lupeni şi Uricani.
Minerii din Valea Jiului au declanşat protestele luni dimineaţă, când aproximativ 50 din cei 300 de mineri de la Lonea care lucrau în schimbul întâi au refuzat să intre în subteran.
Minerii reclamă în principal nerespectarea unui memorandum aprobat de fostul ministru al Economiei Ion Ariton, în baza căruia sporul de periculozitate al ortacilor ar fi trebuit aliniat la legile actuale, iar grila de salarizare ar fi trebuit actualizată, ceea ce ar fi presupus o creştere a salariilor cu circa 10 la sută.
La Ministrul Economiei în cursul acestei dimineţi au loc negocieri pentru preţul gigacaloriei pentru huila din Valea Jiului. 
Miercuri la prânz, reprezentanţii Companiei Naţionale a Huilei şi o delegaţie a minerilor formată din trei lideri de sindicat şi trei mineri vor pleca la Bucureşti pentru negocieri la Ministerul Economiei

Niciun comentariu: