sâmbătă, 3 martie 2012

PARTIDUL VERDE CRITICA LEGEA LUSTRATIEI:NU INLATURA COMUNISTII DE LA PUTERE!

Legea lustrației nu înlătură comuniștii de la Putere. Află cine susține acest fapt

Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, respinge actuala formă în care a fost votată în Parlamentul Romaniei Legea lustraţiei și acuză că  prin ”această caricatură” se vrea a fi înlăturați doar comuniştii din Opoziţie (USL), dar nu şi comuniştii de la Putere (PDL-UNPR), potrivit unui comunicat de presă.
Din punctul de vedere al Verzilor, principiile care au stat iniţial la baza acestei legi (Punctul 8 de la Timişoara) au fost batjocorite şi denaturate, întrucât ”revoluţionarii de la Timişoara au dorit în decembrie 1989 o lege care să blocheze temporar accesul la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere comunistă şi din aparatul represiv al regimului comunist. Timişoara a dorit resctricţionarea la conducerea ţării a tuturor celor care au făcut parte din structurile de conducere ale Partidului Comunist Român, pentru că doar în acest mod ar fi fost pe deplin realizată schimbarea social-politică. La 22 de ani de la Revoluţie, actuala putere profită de idealurile revoluţionarilor pentru a câştiga simpatia electorală a anticomuniştilor. Aşa cum Ion Iliescu şi FSN au furat revoluţia română în 1989, la fel Traian Băsescu şi PDL fură idealurile anticomuniste ale revoluţionarilor” se susține în comunicat.
Deoarece partidul aflat la putere a votat o lege ”incompletă” care favorizează eliminarea din cei lustrați a unor persoane care făceau parte din structurile de tineret UTC, precum Emil Boc sau Mihai Răzvan Ungureanu, Verzii spun că „legea votată de majoritatea PDL-UNPR-UDMR în anul electoral 2012 a fost redactată în versiunea ei actuală doar cu intenţia de a restricţiona accesul în viaţa politica a inamicilor politici ai PDL care au făcut parte din structurile PCR. Actuala putere îi lustrează în mare parte doar pe comuniştii din Opoziţie, dar le păstrează locurile călduţe majorității comuniştilor din partidele din coaliţie”.
“Nenorocirea” despre care vorbea candidatul PD, Traian Băsescu în 2004, “că românii trebuie să aleagă între foşti comunişti” continuă prin această caricatură de Lege a lustraţiei. Românii vor avea de ales tot între foşti UTC-işti ca Victor Ponta şi MRU. România a fost, este şi se vrea a fi condusă de persoane care sunt sub incidenţa principiilor iniţiale ale lustrației. Acesta este una din motivele pentru care economia şi societatea românească sunt şi azi, la 22 de ani de la Revoluţie, într-o stare dezastruoasă”, conchide comunicatul.

Niciun comentariu: