marți, 6 martie 2012

UNPR IL CRITICA PE RADU BERCEANU!

UNPR dezaprobă reacția ”descalificantă” a lui Berceanu la adresa lui Solomon

Afirmațiile președintelui PDL Dolj, Radu Berceanu, la adresa actualului primar al Craiovei, Antonie Solomon, sunt catalogate de UNPR ofensatoare față de un partener de coaliție și îi solicită acestuia să îşi cântărească vorbele cu responsabilitate şi decenţă, fără a mai folosi un limbaj care îl ”descalifică”.
UNPR reacţionează faţă de afirmaţiile senatorului democrat-liberal Radu Berceanu, cerând acestuia să nu mai atace parteneri din Coaliție, deoarece ajută ”în mod indirect Opoziția”, se arată într-un comunicat.
"UNPR consideră că declaraţiile tăioase şi atacurile la persoană, indiferent de numele celui care le lansează, nu servesc scopului comun al Coaliţiei, ci ajută în mod indirect Opoziţia. Uniunea Naţională pentru Progresul României a intrat la guvernare într-un moment dificil pentru România şi a stat la greu lângă partenerii săi. UNPR a dat dovadă de loialitate şi de seriozitate, iar relaţiile din Coaliţie s-au bazat pe dialog, responsabilitate şi pe buna credinţă a partenerilor. Tocmai de aceea, UNPR respinge declaraţiile ofensive ale domnului Radu Berceanu la adresa unui coleg de Coaliţie. Nu este prima dată când Radu Berceanu lansează în presă atacuri către membri ai Uniunii, folosind un limbaj care îl descalifică", se arată în document.
Reprezentanții UNPR îi transmit lui Berceanu că nu permit "ofensele şi limbajul de neacceptat şi absolut inadecvat pentru un senator", la adresa colegilor săi de Coaliţie şi îl sfătuieşte pe acesta să îşi "cântărească vorbele cu responsabilitate şi decenţă".
"Antonie Solomon este un primar foarte apreciat de comunitate şi reprezintă, la nivelul Municipiului Craiova, întreaga Coaliţie de guvernare, nu numai UNPR. Mai mult, candidatura lui Antonie Solomon pentru un nou mandat de primar nu este doar o propunere a UNPR, ci este o dorinţă a craiovenilor, rezultată foarte clar din toate cercetările sociologice din ultimii ani, în care primarul oraşului figurează cu o cotă de peste 70% de încredere. UNPR îl susţine total pe Antonie Solomon pentru un nou mandat şi suntem convinşi că acesta va fi în continuare primarul craiovenilor", conchide documentul Uniunii.
La şedinţa Colegiului Director Naţional al PDL de duminică, au existat persoane, printre care şi Radu Berceanu, care nu au fost de acord cu alianțele la nivel local ale partidului sub sigla Mişcării Populare.
Acesta a declarat, duminică, că PDL Dolj nu-l va susține niciodată pe Antonie Solomon la Primăria Craiova, ci pe actualul viceprimar Dinică Marinică, validat în acest sens de organizaţie.
"În niciun caz nu-l vom susţine pe Solomon. Am şi spus. Puteţi să semnaţi 132 de protocoale, veniţi să le aplicaţi la Dolj. Am declarat în nenumărate rânduri, pentru mine Antonie Solomon este un puşcăriaş", a afirmat Radu Berceanu.

Niciun comentariu: