vineri, 30 martie 2012

COREEA DE NORD SE PREGATESTE DE LANSAREA RACHETEI.JAPONIA RIPOSTEAZA!

Coreea de Nord se pregăteşte de lansarea rachetei. Japonia ripostează.
 

Lansarea trebuie să aibă loc de la Tongchang-ri, în extremul nord-vest al Coreei de Nord. Prima parte a rachete trebuie să cadă în Marea Galbenă, în vestul peninsulei coreene, iar cea de-a doua în estul Filipinelor.
Coreea de Nord a început pregătirile pentru lansarea unei rachete cu rază lungă prevăzută pentru jumătatea lui aprilie, în pofida condamnărilor din partea comunităţii internaţionale, conform imaginilior satelit publicate de un site de Internet din Statele Unite, transmite AFP.
Imaginile, capturate joi de compania americană DigitalGlobe, arată că pregătirile au început într-adevăr, conform site-ului 38 North (38north.org), specializat în studiul Coreei de Nord.
Phenianul a declarat în ultimele zile că intenţionează să lanseze această rachetă pentru a pune pe orbită un satelit de observaţie cu scop civil. Statele Unite şi aliaţii lor, mai ales Coreea de Sud şi Japonia, o consideră un test cu rachetă balistică de rază lungă, încălcând astfel rezoluţiile ONU. Acestea au solicitat Coreei de Nord să renunţe.
Imaginile arată că rampa de lansare a fost amplasată, conform 38 North. Echipamentele conectate la turn, în timp ce mai mulţi oameni sunt văzuţi pe rampă.
Echipe defrişează împrejurimile, fără îndoială pentu a evita un incendiu când motoarele vor fi pornite. Se văd de asemenea şi camioane, care încarcă rezervoarele rachetei cu carburant. Pregătirile "par să se desfăşoare în acord cu programul stabilit" iar următoarea etapă va fi amplasarea primei părţi din rachetă pe rampa de lansare, la 30 sau 31 martie, apreciază site-ul de Internet. Lansarea trebuie să aibă loc de la Tongchang-ri, în extremul nord-vest al Coreei de Nord. Prima parte a rachete trebuie să cadă în Marea Galbenă, în vestul peninsulei coreene, iar cea de-a doua în estul Filipinelor. Lansarea este prevăzută între 12 şi 16 aprilie

Niciun comentariu: