marți, 27 martie 2012

BLAIR:A DECLARAT CA ROMANIA ARE "MULTE MOTIVE" SA FIE INCREZATOARE IN POTENTIALUL EI!

Blair: Slăbiciunile se văd peste tot și sunt la toate nivelele

Aflat la București pentru câteva ore, fostul premier britanic Tony Blair a declarat, luni, într-o conferință organizată de PSD, că România are “multe motive” să fie încrezătoare în potențialul ei.
“Aveți de ce să fiți încrezători. Dacă vă uitați la unde sunteți acum, în 2012, comparativ cu unde erați acum 22-25 de ani avem multe motive să fim încrezători. Știu că problemele sunt acolo, nu au dispărut, dar câteodată aveți nevoie de cineva din afară să vă spună că aveți în România un grup mare de oameni talentați, aveți un potențial fantastic din punct de vedere al resurselor. În timp veți fi ceea ce puteți să fiți, adică o țară minunată. Fiți încrezători, nu este imposibil să realizați asta”, a declarat Blair.
Ulterior, într-un interviu pentru Antena 3, Blair a fost din nou întrebat despre România. ”Cred că slăbiciunile se văd peste tot și sunt la toate nivelele, adaptarea sistemului la democrație. Țara noastră este democratică de secole, în timp ce la voi politica trebuie să prindă practic din urmă lumea modernă și acest lucru poate fi dificil. Dar aveți un potențial mare din punct de vedere economic și din punct de vedere politic sunteți un partener bun și în NATO, și în UE. Aveți resurse minutate, cum prințul Charles poate să depună mărturie. Ne putem concentra asupra slăbiciunilor, dar cred că ar fi mai bine să vorbim despre punctele forte. Trebuie doar să creați un sistem de guvernare care să permită punctelor forte să se manifeste”, a spus fostul premiel britanic.
Blair este de părere că România ar trebui să țintească pentru aderarea la Zona euro, dar să fie și pregătită pentru aceasta.

Niciun comentariu: