duminică, 25 martie 2012

CRISTIAN DIACONESCU DESPRE CAZUL BOLDEA:"AVEM CHESTIUNI MULT MAI IMPORTANTE!"

Să ne mai mire dacă România nu va intra nici în toamnă în spațiul Schengen?
Diaconescu despre cazul Boldea: "Avem chestiuni mult mai importante"

 

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat sâmbătă, la Craiova, referitor la cazul deputatului Boldea că în politica externă sunt "chestiuni mult mai importante decât această situaţie".
"Obligaţiile legale ale Ministerului de Externe sunt cele de a primi elementele din mandatele de urmărire şi de a le comunica statelor în cauză, pentru ca aceste state să ia măsurile interne pe care le au în vedere. Este o legislaţie foarte clară", a declarat Diaconescu presei la Craiova, unde a participat la reuniunea regională a UNPR.
Întrebat dacă este de părere că Boldea se va întoarce de bunăvoie în ţară, Diaconescu a spus că nu doreşte să facă nicio declaraţie pe această temă. "Eu cred că avem, din punctul de vedere al politicii externe, chestiuni mult mai importante decât această situaţie. Acesta este punctul meu de vedere. Sunt în politica externă lucruri extrem de complicate în acest moment şi vă sunt recunoscător pentru interesul dumneavoastră pentru ele", a spus Diaconescu.
Declarația lui Cristian Diaconescu vine în contextul în care tocmai cazul Boldea poate să aducă imense prejudicii României la nivel de evaluare europeană. În vara acestuia an este așteptat un nou raport al Comisiei Europene legat de justiția din România, raport de care Olanda a spus clar că va ține cont în evaluarea României pentru aderarea la spațiul Schengen.

Niciun comentariu: