luni, 26 martie 2012

AFP:BENEDEDICT AL XVI-LEA CU SOMBRERO IN PAPAMOBIL!

Benedict al XVI-lea cu sombrero în papamobil

Papa Benedict al XVI-lea a efectuat o parte a plimbării sale cu papamobilul înaintea liturghiei de duminică purtând tradiţionalul sombrero mexican, pălărie brodată cu boruri largi, transmite AFP.


Zâmbitor, Suveranul Pontif a apărut timp de câteva minute cu o pălărie asemănătoare celei purtate de muzicanţii mariachi, de care s-a despărţit cu puţin înainte de a urca în altar pentru a celebra liturghia.

'Benedict, frate, iată-te mexican!', i-a strigat mulţimea în repetate rânduri.

Potrivit arhiepiscopiei Leonului, în lunga listă de cadouri primite de Sfântul Părinte, se află trei sombrero brodate cu fir de aur realizate în localitatea San Francisco del Rincon, aflată în statul Guanajuato vizitat de Benedict al XVI-lea.

Un grup de pantofari, specialitatea din Guanajuato, i-au oferit oaspetelui şase perechi de încălţăminte din piele de culoare roşie, realizaţi special pe măsura lui.

La schimb, potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, Suveranul Pontif le-a oferit o pereche de pantofi purtaţi cu prilejul acestei prime călătorii în Mexic, pentru a fi expuşi la un muzeu local al încălţămintei.

Niciun comentariu: