miercuri, 14 martie 2012

NICOLICEA PENLU UNPERIST VREA SA INTERZICA ACCESUL IN PARLAMENT A CELOR CARE NU TIN CU PUTEREA!

Nicolicea, deputat UNPR, vrea să interzică accesul în Parlament invitaţilor care deranjează lucrările Camerei Deputatilor.

Nicolicea, deputat UNPR, vrea să interzică accesul în Parlament invitaţilor care deranjează lucrările Camerei
Foto: 301.ro
Deputatul progresist Eugen Nicolicea a declarat, marţi, că va propune modificarea Regulamentului Camerei, astfel încât invitaţilor care perturbă lucrările forului legislativ să li se interzică accesul, iar parlamentarii care invită aceste persoane să nu mai aibă acest drept timp de o sesiune.
   
"Este o modalitate de a asigura funcţionarea normală a Parlamentului, altfel s-ar ajunge la o bătaie şi la un concurs între galeriile introduse mai mult sau mai puţin regulamentar în Cameră. Astfel, cei care împiedică funcţionarea Parlamentului, şi acest lucru este foarte grav, să li se interzică accesul pe o perioadă care va fi stabilită de conducerea Parlamentului, iar cel care face această invitaţie să nu mai aibă dreptul să facă această propunere timp de o sesiune", a declarat marţi Eugen Nicolicea.
   
El a susţinut că nu este vorba de o sancţionare, ci de funcţionarea unei instituţii.
   
"În alte instituţii se practică sancţionarea penală, numai la Parlament a ajuns să fie mai rău ca pe stadion", a completat el.  
   
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a arătat că modificările propuse de deputatul progresist vor fi discutate săptămâna viitoare de Comisia de Regulament.
   
Ea a precizat că pe lângă modificările propuse de Eugen Nicolicea, Comisia de regulament va discuta şi despre instituirea orei Guvernului şi modalităţile de vot.

Niciun comentariu: