luni, 5 martie 2012

MIRCEA MICLEA FOST MINISTRU AL EDUCATIEI IL SMOTIOCESTE PE FUNERIU:CLASA PREGATITOARE S-A INFIINTAT PREA TARZIU!

Potrivit unui fost ministru al Educaţiei
Funeriu a decis prea târziu înfiinţarea clasei pregătitoare.
 

Daniel Funeriu este vinovat pentru haosul de la înscrierea în clasa pregătitoare. Acuzaţia îi aparţine lui Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei. Miclea spune că Funeriu a decis prea târziu înfiinţarea acestei clase.
"În ce priveşte clasa pregătitoare, trebuie spus că ministrul Funeriu a amânat destul de mult. Acestă decizie putea fi luată din iunie sau iulie 2011. Sunt sigur că, cu anumite deficienţe, se va pune în practică clasa pregătitoare anul viitor", a declarat la România TV, şeful comisiei prezidenţiale pe educaţie, Mircea Miclea.
Deputatul PDL, Cătălin Croitoru, susţine că această întârziere ar putea duce la un eşec al proiectului, iar cei care vor avea de suferit, vor fi copiii. "Dacă vom avea eşec, acesta se va răsfrânge pe pielea fiinţelor cele mai nevinovate, copiii noştri. Nu cred că are cineva dreptul să facă experimente pe copii. Am discutat cu minsitrul Baba. Are cele mai bune intenţii, dar strict cu termene scurte", a declarat Cătălin Croitoru.
Programa după care vor studia elevii din clasa pregătitoare ridică alte probleme. "Este inadmisibil ca în acest plan cadru de învăţământ, să nu avem limba străină la clasa pregătitoare, clasa întâi şi clasa a doua, dar să facem tehnici de utilizare a calculatorului", a spus secretarul general al FSLI, Liviu Pop.
Părinţii au atacat în instanţă proiectul clasei pregătitoare, dar Ministerul Educaţiei a avut câştig de cauză.

Niciun comentariu: