marți, 13 martie 2012

BOC NEAGA CA AR EXISTA UN SANTAJ DIN PARTEA UDMR!

Boc neagă existența unui șantaj în Coaliție privitor la UMF Târgu Mureș

Fostul prim-ministru, Emil Boc, a declarat, luni, la emisiunea "Ultimul Cuvânt" difuzată de B1 TV, că nu se pune problema unui șantaj în cadrul Coaliției de guvernare din partea UDMR, miza fiind UMF Tărgu Mureș, și a apreciat că soluția care se va lua nu trebuie să reprezinte un separatism etnic.
Declarându-se un susținător la multiculturalismului, Emil Boc nu este de acord că decizia UDMR de a refuza să participe la ședințele Parlamentului până când nu se va înființa învățământul în limba maghiară la UMF Târgu Mureș este un șantaj, afirmând că senatul universității a pus anumite piedici în predarea în maghiară, germană, engleză.
"N-aș spune că este o condiție de șantaj, n-am guvernat și nu vom guverna niciodată sub presiunea șantajului. Multiculturalismul nu se poate la Târgu Mureș pentru că până în acest moment senatul universității a refuzat să includă în carta universității liniile de studiu română, maghiară, germană și a departamentelor aferente. Eu am fost, sunt și voi fi un susținător al multiculturalismului", a explicat Emil Boc.
Susținând că respingerea caracterului multicultural este o greșeală, liderul PDL a mai spus că trebuie găsită o soluție care să nu reprezinte un separatism etnic, ci o respectare a multiculturalismului și a legislației în vigoare.
"La Coaliție concluzia a fost că trebuie găsită pentru Târgu Mureș o soluție care să nu meargă pe separatism etnic, ci una bazată pe Legea Educației Naționale și care respectă principiul multiculturalismului. Mandatul PDL a fost de susținere a multiculturalismului și a legii educației", a mai apreicat Emil Boc.

Niciun comentariu: