marți, 13 martie 2012

BOC A LUAT UN CAP IN GURA:PS-L A CEDAT SANTAJULUI UDMR SI A DECIS SA INFIINTEZE SECTIA MAGHIARA A UMF TG.MURES!

PDL a cedat șantajului UDMR și a decis înființarea secției în limba maghiară la UMF Târgu Mureș

UDMR a câștigat bătălia în Coaliție, PDL acceptând, luni dimineața,  înființarea prin hotărâre de guvern a unei secţii în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş.
În acest sens, "PDL a fost de acord şi l-a mandatat pe primul ministru să rezolve situaţia potrivit prevederilor Legii Educaţiei", a declarat, pentru gândul, liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente. Potrivit acestuia, cel mai probabil, HG-ul ar urma să intre mâine în şedinţa de guvern spre aprobare.
"Am discutat, luni, în coaliţie despre situaţia UMF Târgu Mureş, iar preşedintele PDL, Emil Boc, a venit cu un mandat care suna în felul următor: PDL susţine aplicarea Legii educaţiei în spiritul şi litera ei, iar acest lucru se poate face prin adoptarea unei hotărâri de Guvern pentru înfiinţarea unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş. În acest moment, discutăm despre textul propriu-zis, despre conţinutul HG, astfel încât marţi să intre în şedinţa de Guvern. Problema UMF Târgu Mureş sperăm să fie rezolvată", a declarat, la rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, citat de Mediafax.
Negocierile între PDL şi UDMR pe tema UMF Târgu Mureş au fost tensionate, liderii Uniunii ameninţând cu ieşirea de la guvernare dacă nu se găşte o soluţie, după ce Senatul Universităţii a refuzat înfiinţarea secţiei în limba maghiară.

Niciun comentariu: