miercuri, 14 martie 2012

MADALIN VOICU:LICEUL PENTRU ROMI ADUS IN DISCUTIE PENTRU A ABATE ATENTIA DE LA SUBIECTUL UMF TG,MURES!

Mădălin Voicu: Liceul pentru romi, adus în discuţie pentru a dilua subiectul UMF Tg Mureş


Mădălin Voicu: Liceul pentru romi, adus în discuţie pentru a dilua subiectul UMF Tg Mureş
Foto: Intact Images
Anunţul privind înfiinţarea unui liceu pentru romi a fost lansat pentru a dilua subiectul de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, a declarat marţi, deputatul Mădălin Voicu, citat de Mediafax. El a precizat că romii nu vor să fie separaţi de majoritari, ci vor să fie integraţi.
   
Politicianul de etnie romă, Mădălin Voicu, consideră că informaţia a fost expusă greşit, în opinia sa nefiind vorba de un liceu la care să înveţe doar romii sau în care să se vorbească numai limba romani.
  
"Mi se pare o aberaţie! E clar că acolo poate fi vorba doar peste câţiva ani de o instituţie de învăţământ. Nu poţi să faci peste noapte, într-o cazarmă ca acolo, o şcoală, un liceu sau o universitate. E o şmecherie combinată cu oferta lui Gabi Oprea (ministrul Apărării-n.r.). Vor să mai compare minorităţile între ele (...), dar romii nu vor să fie separaţi de majoritari, vor să fie integraţi, nu izolaţi", a declarat Mădălin Voicu.
   
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat, marţi, că Executivul va decide înfiinţarea unui liceu cu linie de predare în limba romani, liceu care va funcţiona într-o clădire a unei cazarme dezafectate din sectorul 5 Bucureşti şi va oferi zilnic elevilor romi cel puţin o masă caldă.

Niciun comentariu: