vineri, 6 ianuarie 2012

ALECSANDR TIMOSENKO SOTUL IULIEI TIMOSENKO A CERUT AZIL POLITUIC IN CEHIA!

Soţul fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko a cerut azil politic în Cehia

Pentru Aleksandr Timoşenko, acordarea azilului în Cehia pare doar o chestiune de timp. Înaintea lui, Cehia a acordat acest statut unui ministru din fosta echipă guvernamentală a soţiei sale, Iulia, arestată acum.
 Soţul fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko a cerut azil politic în Cehia
Soţul fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko a cerut azil politic în Cehia
Aleksandr Timoşenko, soţul fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko, a cerut azil politic în Cehia, au dezvăluit unele surse guvernamentale de la Praga, citate de presa cehă. Potrivit publicaţiei Pravo, Aleksandr Timoşenko ar fi cerut azil politic în Cehia, unde se află dealtfel încă de la sfârşitul anului trecut. Deocamdată, nu a primit niciun răspuns la cererea lui.
Soţia lui, Iulia, a fost trimisă în închisoare după ce actuala putere de la Kiev, adversara puternică a fostei guvernări în care ea a fost prim-ministru, a acuzat-o de abuz de putere şi a condamnat-o, în octombrie, anul trecut, la 7 ani de închisoare pentru "afacerea gazelor" importate din Rusia, din ianuarie 2009, suspectând-o că a încheiat contracte oneroase cu Moscova, în detrimentul statului ucrainean.
Aleksandr Timoşenko, un om de afaceri în vârstă de 51 de ani, care nu s-a implicat însă în politică, aşa cum a făcut soţia lui, se aşteaptă să primească azil politic în Cehia, această ţară acordând acest statut, anul trecut, lui Bogdan Danilişin, fost ministru al Economiei în guvernul Iuliei Timoşenko.

Niciun comentariu: