luni, 30 ianuarie 2012

MUGUR CIUVICA PRESEDINTE GIP SI AVOCATUL GHEORGHE PIPEREA AU DEPUS PLANGERE PENALA PE NUMELE DICTATORULUI BASESCU!

Mugur Ciuvică depune plângere penală pe numele lui Băsescu.
 

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, va depune o plângere penală pe numele lui Traian Băsescu, împreună cu avocatul Gheorghe Piperea, anunță Antena 3.
Cei doi au luat această decizie pentru ca dosarul în care Traian Băsescu a fost cercetat pentru spălare de bani să nu se prescrie. Este vorba de tranzacţia pe care Băsescu a făcut-o cu omul de afaceri Costel Căşuneanu în octombrie 2002.
Atunci, Traian Băsescu i-a vândut lui Costel Căşuneanu un teren în Băneasa, de 8,5 ori mai scump decât la cumpărare, pentru a putea justifica public achiziţionarea casei din nordul Capitalei. Terenul a fost vândut pe 14 octombrie cu 361.540 de dolari, iar vila din Otopeni cumpărată o săptămână mai târziu, pe 21 octombrie, cu 280.000 de dolari.
Surpriză de proporţii însă: Traian Băsescu a primit cele 12 miliarde de lei vechi - la vremea respectivă 361.540 de euro - din vânzarea terenului, dar nu i-a folosit pentru a plăti casa din Otopeni.
Au rămas nelămurite o serie de întrebări: Cu ce bani a cumpărat preşedintele vila din Otopeni? A cumpărat Traian Băsescu vila din Otopeni? A fost cadou? A fost mai grav de atât?
Preşedintele este obligat să lămurească public toate tranzacţiile, achiziţiile, toţi banii rulaţi. Instituţiile statului sunt la fel de obligate să facă lumină.

Niciun comentariu: