sâmbătă, 14 ianuarie 2012

PONTA:USL VA INITIA UN PACT PE SANATATE INTRE PUTERE ,OPOZITIE SI SPECIALISTI!

După retragerea controversatei legi a lui Băsescu
Ponta: USL va iniţia un Pact pe sănătate între putere, opoziţie şi specialişti.
 

Uniunea Social Liberală (USL) va iniţia şi va participa la un pact naţional pentru Sănătate, în care profesioniştii să îşi spună cuvântul, a anunţat vineri seară preşedintele PSD, Victor Ponta.
"Un pact pentru Sănătate care să fie asumat de toţi ceilalţi aflaţi acum în mod vremelnic la Putere, cât şi de cei aflaţi în Opoziţie şi pe care să îl implementăm împreună în anii care vin. Vom discuta cu cei aflaţi la Putere şi vom da toată încrederea oamenilor din sistem, ne vom angaja politic să punem în practică aceste măsuri. Nu poţi să vii cu o lege greşită, după care, de frică, să îţi retragi legea şi pleci cu ea acasă. Asta este o atitudine iresponsabilă este o atitudine tipică unor persoane rupte de realitate", a spus liderul PSD.
Potrivit lui Ponta, acest pact ar trebui să prevadă printre altele și faptul că, în afară de ministru şi de secretarii de stat, celelalte persoane din conducerea Ministerului Sănătăţii trebuie să fie profesionişti şi să rămână indiferent de guvernele care vin şi pleacă.
În opinia sa, lucrurile bune din actualul proiect de lege a Sănătăţii pot fi asumate în pactul naţional şi în o altă lege în domeniu. "În actuala alege, conform punctului de vedere al specialiştilor, sunt şi lucruri bune. Nimeni nu a spus că este o lege greşită de la primul până la ultimul articol. Este evident că în 2012 şi perioada care urmează trebuie să facem schimbări în sistemul de Sănătate", a mai susţinut Victor Ponta.
El a îndemnat la vigilenţă atât oamenii politici din Opoziţie, cât şi societatea civilă. "După această victorie, trebuie să urmeze noi paşi. În primul rând, trebuie să fim vigilenţi cu toţii, nu doar cei aflaţi în Parlament. Din păcate, avem un precedent atunci când preşedintele Băsescu tot din frică a dat înapoi, a retrimis în Parlament legea votată fraudulos, legea pensiilor. (...) Îmi exprim speranţa ca după acest gest de retragere să urmeze un al doilea gest normal ca doctorul Arafat să fie din nou numit în funcţia pe care a ocupat-o până marţi", a declarat Ponta.

Niciun comentariu: