miercuri, 25 ianuarie 2012

A 12 -A ZI PROTESTE DE AMPLOARE MARTI IN CAPITALA:"JOS BASESCU",JOS GUVERNUL!

Protest de amploare în Capitală. Mii de oameni scandează "Jos Băsescu!", "Jos Guvernul!"
 

Protest de amploare în Capitală. Mii de oameni scandează "Jos Băsescu!", "Jos Guvernul!"
Foto: Timi Slicaru
Mii de sindicaliști protestează, marţi, în Piaţa Victoriei. În total, peste 10.000 de oameni, membri ai 16 federaţii sindicale din învăţământ, sănătate şi transporturi, sunt aşteptaţi să participe, între orele 11.30-17.00, la mitingul şi marşul de protest organizate de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate. Printre federaţiile sindicale care iau parte la protest se numără Federaţia SANITAS, Federaţia Naţională a Muncii (FNM), Federaţia Sindicatelor din Justiţie (FSJ), Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR (USS-CFR), Sindicatul Tinerilor Profesori (STPR), Federaţia TESA din sănătate, Federaţia TESA din transporturi, precum şi alte trei federaţii din învăţământ.
Cadrele militare disponibilizate și în rezervă au venit încă de la ora 10.00 în Piaţa Victoriei, pentru mitingul de protest care a început la ora 11.30 şi pentru marşul organizat pe traseul Piaţa Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, Calea Dorobanţilor, strada Emil Pangrati.
Cadrele militare, în număr de peste 2.000, protestează în Piaţa Victoriei, cerând demisia preşedintelui şi a Guvernului. Protestatarii scandează "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", "Singura soluţie, încă o revoluţie" şi au pancarte pe care scrie, printre altele, "Vrem alegeri libere", "Nu vreţi dialog social? Aveţi proteste stradale" şi "24 Ianuarie 1859 - Unirea năzuinţelor, 24 Ianuarie 2012 - Unirea suferinţelor".
Potrivit organizatorilor, mitingul a fost organizat în semn de solidaritate cu cei care protestează de aproape două săpămâni în Bucureşti şi înmai multe oraşe din ţară.
Mitingul din Piaţa Victoriei a început la ora 11.30, iar după aproximativ trei ore, protestatarii vor pleca în marş pe traseul Piaţa Victoriei - Bulevardul Aviatorilor - Piaţa Charles de Gaulle - Calea Dorobanţilor - strada Emil Pangrati.
Şi în Piaţa Universităţii din Capitală s-au adunat, marţi, în a douăsprezecea zi de proteste, câteva zeci de manifestanţi.
În Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, mii de oameni au ieşit în stradă timp de 11 zile, cerând demisia lui Traian Băsescu, a întregului Guvern şi alegeri anticipate. Acţiunile de protest au început vineri 13 ianuarie, la trei zile după ce Raed Arafat şi-a anunţat demisia, şi au continuat chiar şi după revenirea acestuia, marţi 17 ianuarie, în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii.
Update 14.00: Protestatarii pleacă în marş spre Televiziune
Protestatarii au pornind, în grup organizat, înspre Televiziune, unde vor protesta până la ora 16.30.
Coloanele de protestatari, care agită steaguri şi pancarte pe care scrie, printre altele, 'Demisia', 'Vrem alegeri libere', '24 ianuarie 1859 Unirea năzuinţelor, 24 ianuarie 2012 - Unirea suferinţelor', au pornit pe Bulevardul Aviatorilor, fiind însoţite de jandarmi şi de maşini ale Salvării, pentru cazuri de urgenţă.
UDPATE 15.00 - Protestatarii au ajuns la poarta TVR şi încearcă să intre în sediul televiziunii publice. Importante dispozitive de jandarmi asigură protecţia în faţa TVR.

Niciun comentariu: