miercuri, 18 ianuarie 2012

AUGUSTUS COSTACHE FOSTUL PURTATOR AL CNAS RETINUT DE JANDARMI IN PIATA UNIVERSITATII!

Fostul purtător de cuvânt al CNAS a fost reţinut de jandarmi în piaţa Universităţii

Un fost jurnalist şi fost purtător de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost ridicat luni noaptea de jandarmi şi urcat în dubă, fără să fi făcut ceva. Augustus Costache povesteşte că a fost şocat de ceea ce s-a întâmplat şi îi acuză pe jandarmi că au acţionat doar pentru "a-şi face norma".
augustus_costacheAugustus Costache, în prezent funcţionar public al CNAS, se afla luni noaptea pe trotuar, vizavi de magazinul Cocor, de unde îşi cumpăra de mâncare, informează RTv.
El povesteşte că, în zona în care se afla, nu se întâmpla nimic, nu se arunca cu pietre, nu se scanda, însă jandarmii şi-au făcut apariţia şi i-au înconjurat pe cei aflaţi acolo. Se întîmpla în timp ce în Piaţa Universităţii erau dispersaţi ultimii manifestanţi.
Fostul jurnalist relatează că jandarmii le-au spus că vor fi duşi la secţie, fără să le dea alte explicaţii.
"Ne-au ţinut vreo 10 minute şi ne-au spus că ne duc la secţie să ne legitimeze. Asta în condiţiile în care nu am făcut nimic", spune Costache.
El precizează că a fost dus la secţia 3, unde a fost ţinut în jur de două ore, însă susţine că nici el, nici ceilalţi reţinuţi nu au fost bătuţi, dimpotrivă, jandarmii s-au comportat civilizat.
"La final, a venit însă surpriza. S-a decis ca toţi cei aduşi să fie amendaţi pentru tulburarea liniştii publice. Repet, în condiţiile în care nimeni nu făcuse nimic. Am realizat ulterior că trebuia să îşi facă norma", spune Costache.
"Este un abuz. Sub masca comportamentului civilizat, ce-au zis? Îi amendăm şi ne facem norma", adaugă Augustus Costache, care a scăpat în cele din urmă cu un avertisment.
"Vă daţi seama cât de jenant a fost. Funcţionar public, filmat şi băgat în dubă", conchide Costache.

Niciun comentariu: