duminică, 8 ianuarie 2012

MAREA BRITANIE A TRIMIS DISTRUGATORUL DARING IN GOLFUL PERSIC

Iranul sub asediu. Şi Marea Britanie trimite o navă militară în Golful Persic

Marea Britanie a trimis cea mai recentă navă de război a sa în Golful Persic pentru o primă misiune prevăzută în urmă cu peste un an, dar care are loc într-un context tensionat între Occident şi Iran în legătură cu strâmtoarea Hurmuz.
Distrugătorul DaringDistrugătorul Daring trebuie să se alăture celorlalte nave militare britanice din regiune, a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării, informează Realitatea.
"Forţele navale regale au o prezenţă continuă" în Golf de "mulţi ani, mai ales patrula Armilla şi pe cele care i-au succedat din 1980", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.
Daring "înlocuieşte o fregată de la faţa locului", a adăugat purtătorul de cuvânt, precizând că este vorba despre o "mobilizare de rutină" prevăzută cu multă vreme în urmă.
Trimiterea acestei nave are loc pe fondul intensificării tensiunilor între occidentali şi Teheran, în urma ameninţărilor Iranului de a închide strâmtoarea Hurmuz de la intrarea în Golf, pe unde trece aproximativ 35 la sută din traficul maritim petrolier mondial.
Iranul, care tocmai a încheiat zece zile de manevre navale în estul acestei strâmtori strategice şi a lansat rachete anti-navă, a anunţat vineri că se pregăteşte pentru noi manevre militare.
Distrugătorul Daring, a cărui formă îl face dificil de detectat pe radar, este prima dintre cele şase distrugătoare care vor înlocui navele britanice de tip 42, aflate în serviciu din anii '70.

Niciun comentariu: