luni, 9 ianuarie 2012

LEADERUL PNL CRIN ANTONESCU:USL VA ACTIONA IN TREI DIRECTII IN 2012!

Antonescu: USL va acționa în trei direcții în 2012

Președintele PNL, Crin Antonescu, a enunţat trei direcţii majore ale Uniunii în 2012, anume finalizarea programului de guvernare, definitivarea candidaturilor printr-o "noutate în politica românescă" - implicare societăţii civile, şi întâlniri cu liderii europeni "şi nu numai". Acesta a declarat, la Antena 3, că există un calendar  şi o serie de obiective care trebuie îndeplinite pe parcursul acestui an.
"Sunt trei direcţii mari pe care ofensiva din 2012 a USL va trebui să se desfăşoare. Pe de o parte, definitivarea programului şi a programelor de guvernare şi de acţiune politică în momentul în care vom veni la putere. Va trebui să spunem mult mai pe larg, pe fiecare domeniu şi în fiecare privinţă ce vom face, nu doar că ceea ce se face astăzi este greşit (…) în aşa fel încât în fiecare domeniu de activitate oamenii să ştie cel puţin patru-cinci lucruri majore pe care USL le va face", a explicat Antonescu, la Antena 3.
În al doilea rând, preşedintele PNL s-a referit la "efortul organizatoric" în definitivarea candidaturilor şi pregătirea lor pentru alegeri. "Nu vrem să desemnăm candidaţii în ultimul moment şi mai ales nu vrem să desemnăm candidaţii doar noi, conducătorii acestor formaţiuni politice. Intenţionăm, şi probabil asta va fi chiar o noutate în politica românească, sper să şi reuşim, intenţionăm să contactăm societatea civilă în procesul de selectare, de pregătire a acestor candidaţi", a anunţat liberalul, care a precizat că în perioada următoare va da mai multe detalii despre această intenţie.
El a spus că USL încearcă să facă un exerciţiu prin care să ceară şi părerea oamenilor în legătură cu diferite variante de candidaţi, iar această strategie se va pune în aplicare în toate localităţile.
Cea de-a treia direcţie care va fi urmată de USL în 2012 se referă la relaţiile internaţionale, a mai spus liebralul. "Şi eu, şi Victor Ponta avem în agendă, urmează să fie fixate datele, întâlniri la un nivel politic cât mai înalt cu responsabili politici europeni şi poate nu numai. Nu numai pentru că ne pregătim să guvernăm şi avem nevoie de aceste contacte, dar şi pentru că una din problemele care se pun este că Europa, SUA trebuie să ştie exact ce se întâmplă în România", a spus Antonescu, criticând actuala putere că a “intoxicat” foruri europene şi a ţinut “un monopol” al comunicării.

Niciun comentariu: