luni, 16 ianuarie 2012

PROTESTE SI VIOLENTELE PROVOCATE DE "COPII PUTERII"PENTRU AL SALVA PE BASESCU SI REGIMUL MAFIOT!



Violenţele din centrul Capitalei s-au amplificat în cea de-a treia zi de proteste. Lupte de stadă au avut loc între jandarmi şi ultraşi. Mai multe incedii au fost provocate de protestatarii violenţi, mai multe magazine au fost incendiate, iar jandamii au folosit gaze lacrmogene şi au tras focuri de avertisment pentru a împărştia mulţimea. 50 de persoane au fost rănite în timpul confruntărilor, 19 au fost duse la spital, patru dintre ele fiind jandarmi.
Violenţele au început în jurul orei 19,30, în Piaţa Universităţii, când jandarmii au intervenit în forţă după ce au fost atacaţi cu sticle incendiare şi bucăţi din pavaj. Un manifestant a fost cuprins de flăcări. Traficul a fost blocat pe bulevardele Magheru şi I. C. Brătianu. Forţele de ordine echipate cu scuturi şi bastoane i-au urmărit pe ultraşi pe bulevardul I.C. Brătianu, înspre Piaţa Unirii. Jandarmii au avut ordin să intervină prompt dacă se încearcă blocarea traficului. Proteste au avut loc şi la Iaşi şi Cluj, Timişoara, Arad, Deva, Hunedoara şi Braşov.



UPDATE 01.49 Protestul din Piaţa Universităţii s-a încheiat, duminică noapte, după aproape 12 ore, aproximativ 30 de manifestanţi care mai erau în zona fântâni de la Facultatea de Arhitectură fiind ridicaţi de jandarmi, care i-au încercuit şi i-au dus la dube.
Cei aproximativ 30 de protestatari rămaşi la Piaţa Universităţii duminică noapte, după ora 24.00 şi după ce majoritatea manifestanţilor au plecat spre Piaţa Unirii, unde au avut loc incendieri şi vandalizări, au fost încercuiţi de un cordon de jandarmi.
Ulterior, jandarmii i-au luat pe aceştia şi i-au dus la dubele aflate în Piaţa Universităţii.
UPDATE 00.54 Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a venit în centrul Capitalei, fiind în zona Lipscani.
UPDATE 00.47 Numărul victimelor în urma protestelor violente din centrul Capitalei s-a dublat într-o singură oră, peste 50 de persoane primind, duminică, îngrijiri medicale, dintre care 19 au fost duse la spital, patru fiind jandarmi, potrivit informaţiilor de la SMURD şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

UPDATE 00.15 Echipajele ISU Bucureşti au acordat prim ajutor în cazul a 25 de persoane, intervenind pentru stingerea a patru incendii, până la ora 23.50, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Vasile Daniel.
UPDATE 00.06 Persoanele ridicate de jandarmi în timpul protestelor violente sunt identificate, în funcţie de înregistrările video urmând să se stabilească ce fapte a săvârşit fiecare, poliţiştii făcând apel la proprietarii magazinelor sau a maşinilor vandalizate să depună plângere în zilele următoare.

UPDATE 00.00 Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Marius Militaru, a declarat, duminică noapte, că 40 de agresori au fost identificaţi şi duşi la secţiile de poliţie.
UPDATE 23.28 Jandarmii care au mers de la Unirii spre zona Tineretului au tras focuri de avertisment cu puşti de tipul celor de vânătoare, pentru a-i împinge pe protestatarii violenţi, după ce în zona magazinului Unirea au fost vandalizate spaţii comerciale.
UPDATE 23.15 Numărul victimelor agresiunilor din centrul Capitalei a ajuns la 29, 15 fiind internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă şi la Spitalul Floreasca, dintre care trei jandarmi.

Protestatari reţinuţi de jandarmi
UPDATE 23.06 Ultraşii au vandalizat un magazin al unei firme de telefonie mobilă din centrul Capitalei.

UPDATE 22.49 ÎNREGISTRARE EXCLUSIVĂ DIN MIJLOCUL HULIGANILOR ÎN MOMENTUL ÎN CARE DAU FOC. PRIVIŢI CU ATENŢIE IMAGINILE: ÎI RECUNOAŞTEŢI?
UPDATE 22.45 Jandarmii încep să urce în dube grupuri de manifestanţi care au protestat violent pe traseul dinspre Universitate spre Piaţa Unirii.
UPDATE 22.33 Studenţii au plecat de la Universitate, după o oră de la sosire, invocând că jandarmii i-au rugat să părăsească zona din cauza incidentelor violente, liderul studenţilor spunând că nu vrea ca acţiunea lor să fie asociată cu aceste violenţe.

UPDATE 22.12 30 suporteri ai Universităţii Craiova care se îndreptau, duminică seară, spre Capitală, pentru a participa la protestele din Piaţa Universităţii, au fost opriţi de către poliţişti în Gara Roşiorii de Vede.
UPDATE 21.59 Un cordon de jandarmi este situat în dreptul Spitalului Colţea blocându-i pe protestatarii care vor să se întoarcă în Piaţa Universităţii dinspre Unirea. Jandarmii folosesc gaze lacrimogene pentru a-i ţine la distanţă pe ultraşi.

Ultraşii au dat foc mai multor cutii şi coşuri de gunoi
UPDATE 21.49 Purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru, neagă convocarea comandamentului pentru situaţii de criză ca urmare a evenimentelor înregistrate în Piaţa Universităţii.
UPDATE 21. 39 Majoritatea jandarmilor care au mers în zona Piaţa Unirii s-au întors spre Universitate, existând informaţii că manifestanţii violenţi intenţionează să revină în Piaţa Universităţii din mai multe direcţii.

UPDATE 21.19 Studenţii care au plecat din Regie au ajuns la Universitate, ei strigând "Noi suntem studenţi, nu suntem violenţi".
UPDATE 21.07 Jandarmii îi urmăresc pe ultraşi în zona Pieţei Unirii. Manifestanţii violenţi au dat foc mai multor cutii de carton în zona Hanului lui Manuc. Ei au intrat pe străzile din Centrul vechi şi au improvizat o baricadă din scândurile care împrejmuiesc şantierul arheologic din dreptul fostului magazin Apartamentul, în dreptul barierei din capătul străzii Şelari.

Luptele de stradă s-au mutat din Piaţa Universităţii, pe bulevardul I.C. Brătianu înspre Piaţa Unirii
UPDATE 21.00 Ministrul de Interne Traian Igaş a convocat, duminică seara, la MAI, comandamentul pentru situaţii de criză ca urmare a evenimentelor înregistrate în ultimele zile în Piaţa Universităţii, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.
UPDATE 20.51 Violenţele s-au intensificat în zona magazinului Cocor, unde manifestanţii care au plecat din faţa Palatului Şuţu au răsturnat o tonetă de ziare şi aruncă cu pietre şi torţe, suporturi de plastic care delimitează sensurile de mers fiind incendiate.
UPDATE 20.48. În Centrul vechi al capitalei jandarmii şi ultraşii. Pe strada Gabroveni, suporterii violenţi aruncă cu torţe şi petarde. Jandarmii folosesc gaze lacrimogene.

Ultraşii au dat foc unor coşuri de gunoi şi cutii de carton în zona străzii Gabroveni
UPDATE 20.45 Mai mulţi suporteri violenţi sunt în zona Palatului Şuţu. Ei au un banner mare pe care scrie "Mândru că sunt huligan - Libertate pentru suporteri".

Niciun comentariu: