sâmbătă, 21 ianuarie 2012

MONICA MACOVEI SCHIMBA TABARA LASA PD-L SI SE ALATURA PROTESTATARILOR!

Ce PDL-ist de frunte se alătură protestatarilor?

Protestele românilor din stradă o bucură pe Monica Macovei, vicepreședinte al PDL, deoarece susține faptul că nu suntem un popor inert, a declarat vineri europarlamentarul PDL. Totodată, Monica Macovei  a afirmat că se regăsește în unele din revendicările protestatarilor din Piața Universității sau în cele ale organizațiilor non-guvernamentale, mai ales cele referitoare la corupția din politică, chiar dacă demonstrațiile sunt îndreptate împotriva partidului din care face parte.
"În primul rând, protestele sunt firești, normale, sunt elemente ale democrației. Nu mă refer la cei violenți, care aruncă cu pietre. Mă bucur că nu suntem un popor inert.
M-am uitat și pe revendicarile ONG-urilor, și pe cele ale oamenilor din Piața Universității și mă regăsesc în o parte din ele, mai ales la cele referitoare la reformarea clasei politice, despre care vorbesc din 2005 (...) Greșeli s-au făcut, și eu le-am sancționat - numirile în funcții, curățarea partidului - care n-a mers până la capăt, cheltuirea banului public, transparența licitațiilor. Nu știu dacă de asta au ieșit oamenii, au ieșit mai degrabă din cauza situației economice dificile, dar suntem într-o Europă în criză, peste tot se iau măsuri de austeritate și reduceri de salarii", a declarat Macovei, informează ziare.com.
Europarlamentarul PDL aderă la mișcarea protestatarilor, pentru că și ea solicită combaterea corupției, transparentizarea cheltuirii banului public, licitații corecte sau protejarea Roșiei Montane.
De asemenea, Monica Macovei consideră că, deși Puterea a reacționat ezitant la începutul protestelor, s-a remediat pe parcurs, iar discutiile conduse chiar de premierul Boc cu reprezentantii diferitelor categorii sociale și rezolvarea unor probleme sunt soluția pentru stabilizarea situației actuale.
Totodată, vicepreședintele PDL ia în calcul și posibilitatea unei remanieri guvernamentale obiective.
Despre reacțiile vehemente ale celor din piață față de reprezentanții Uniunii, Monica Macovei a afirmat că "au primit exact ce au meritat".

Niciun comentariu: