marți, 24 ianuarie 2012

"REVOLUTIONARII" PRO-BASESCU AU BATUT PALMA CU PD-L!

Nu mai protestează împotriva partidului de guvernământ
Revoluţionarii pro Băsescu au bătut palma cu PDL.
 

Revoluţionarii pro Băsescu nu vor mai şicana PDL. Au primit promisiuni din partea guvernanţilor de „îmbunătăţire" a legislaţiei revoluţionarilor. Roberta Anastase şi Rodica Culcer sunt printre membrii de onoare ai Asociaţiei 21 Decembrie.
Printr-un comunicat remis presei luni, Asociaţia 21 Decembrie anunţă că a decis să suspende protestele de la sediul PDL. Reamintim, protestele erau programate în perioada 23-27 ianuarie a.c.
Consiliul Director al Asociaţiei 21 Decembrie, precizează că decizia a fost luată în urma protocolului semnat cu PDL în data de 20 ianuarie a.c.
Înţelegerea dintre „21 Decembrie" şi PDL
Vineri, la sediul PDL a avut loc o întâlnire la care au participat Ioan Oltean şi Mircea Toader din partea PDL şi Teodor Mărieş, Nicolae Bănuţoiu şi Victor Georgescu, precum şi seceretarul de stat pentru revoluţionari, Victor Costin. Persoanele în cauză au reprezentat Asociaţia 21 Decembrie, BNS, CNS Cartel Alfa. Conform protocolului, urmează să fie modificată şi completată Legea 341 din 2004, legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989. Practic, cei de la PDL s-au angajat „să repare" din pierderile financiare ale revoluţionarilor generate de acte normative din 2010. Mai mult prin proiectul de modificare a Legii 241/2004, asociaţiile de revoluţionari ar urma să nu mai plătească chirie pentru sediile lor, ci să le folosească gratuit. Tot în noua lege se reiterează primirea de către revoluţionari a 10.000 de metri pătrați de teren în extravilan şi 500 de metri pătraţi în intravilan pentru construirea unei locuinţe, dacă persoana în cauză nu are un spaţiu locativ în proprietate. Diferenţa faţă de legea originală constă în faptul că se elimină prevederea distribuirii „în limita posibilităţilor" a terenurilor.

Proiectul de lege aparţine deputatului PDL (migrator din PSD în 2010) Viorel Balcan şi a fost respinsă de Senat cu scorul de 0 la 133 voturi pe 6 decembrie 2011.
Acum, Ioan Oltean şi Mircea Toader au promis o procedură nemaiîntâlnită în analele Parlamentului, pentru ca în Camera Deputaţilor proiectul să fie adoptat la începutul lunii februarie. Conform protocolului, ar urma să fie repusă pe tapet în Parlament şi Legea lustraţiei.
Roberta Anastase, membră de onoare
Printre membrii de onoare ai Asociaţiei 21 Decembrie se află nume grele din PDL și dintre prietenii lui Traian Băsescu. Câteva nume: Roberta Anastase, Rodica Culcer, Monica Macovei, Valeriu Stoica, Vladimir Tismăneanu, Devis Grebu, Daniel Vighi, Ioan Stanomir. Sunt şi nume din zona Opoziţiei, dar acestea se află în minoritate. Surprinde în continuare prezenţa Robertei Anastase, deoarece anul trecut cei de la „21 Decembrie"au anunţat că o vor elimina din rândul membrilor de onoare.

Niciun comentariu: