marți, 24 ianuarie 2012

CRIN ANTONESCU CATRE PUTERE:CEI DIN STRADA NU CONTEAZA?DA SAU NU?

De la tribuna parlamentului
Crin Antonescu, către Putere: Cei din stradă contează? Da sau nu?

 

La şedinţa comună a celor două Camere reunite în sesiune extraordinară, Crin Antonescu, preşedintele PNL, a ţinut un discurs extrem de ferm, pe un ton categoric.
Liderul PNL a declarat că România are nevoie de alegeri anticipate prezidenţiale şi parlamentare în cel mai scurt timp.
"România are nevoie de soluţia radicală - alegeri anticipate pezidenţiale şi parlamentare în cel mai scurt timp. Nu e o chestiune de proceduri, ci de voinţă politică, de evaluare a situaţiei, căreia trebuie să-i daţi un răspuns. Deci, domnule prim-ministru, dincolo de bunele dumneavoastră intenţii, noi propunem această soluţie: vrem să ştim răspunsul dumneavoastră. Cei din stradă contează? Da sau nu? Facem sau nu alegeri anticipate?", a spus Antonescu.
"Cu sau fără verdictul dumneavoastră, trebuie să se ştie limpede: noi, fără anticipate, împreună cu dumneavoastră nu vom mai fi niciodată. Cu strada, da!", a continuat Antonescu în discursul său.
Antonescu i-a cerut premierului Boc un răspuns fără echivoc referitor la evaluarea făcută de Putere cu privire la nemulţumirile românilor care au ieşit în stradă.
"Milioane de români azi sunt la fel de nemulţumiţi, îşi doresc aceleaşi lucruri, e cazul să ne spuneţi, domnilor de la putere, dacă aveţi aceeaşi evaluare. Da sau nu. Dacă sunt doar câteva sute de protestatari răzleţi, atunci ignoraţi-i, dacă ei reprezintă nemulţumirea a milioane de români, atunci încetaţi, domnule premier, cuvântător în numele PDL, să explicaţi cum e totul foarte bine dacă rămâneţi din nou la putere", a spus Antonescu.
Liderul PNL a reafirmat poziţia partidului în fruntea căruia se află şi i-a cerut primului-ministru să nu ignore adevăratele probleme ale cetăţenilor care i-au scos pe aceştia în stradă.
"«Jos Băsescu!» înseamnă că vor un alt preşedinte. «Jos Guvernul!» înseamnă că vor un alt Guvern. «Alegeri anticipate!» înseamnă că vor alt Parlament. Aşa înţelegem noi!", a mai spus Antonescu.
Antonescu a afirmat nevoia urgentă a unei soluţii categorice spunând că Opoziţia este dispusă să-şi depună demisia.
"Vă cerem soluţia - singura democratică - a demisiei preşedintelui României Traian Băsescu, a demisiei Guvernului României Emil Boc, a demisiei Parlamentului României, noi fiind primii care suntem gata să ne înaintăm demisia", a spus Antonescu.
El a spus că numai românii pot spune ce anume din clasa politică le place sau nu le place, la alegerile antipate.
"Numai românii pot spune în democraţie care sunt autorităţile pe care le recunosc drept reprezentative. Noi spunem că singurul răspuns politic, democratic şi moral la nemuţumirile acestor oameni e să ne depunem toţi mandatele şi să le dăm şansa acum, direct, democratic, să facă ei curăţenie dacă asta vor în clasa politică şi autorităţile româneşti. Ei, nu dumneavoastră", a spus Antonescu.

Niciun comentariu: