luni, 23 ianuarie 2012

"JOS BASESCU",JOS GUVERNUL BOC!"

Ignoră frigul de afară şi strigă "Jos Băsescu!", "Jos Guvernul Boc!"
Oamenii protestează pentru a zecea zi consecutiv.
 

Zeci de manifestanţi s-au adunat pentru a zecea zi consecutiv să protesteze în Piaţa Universităţii.
Oamenii ignoră frigul de afară şi strigă "Jos Băsescu!", "Jos Guvernul Boc!".
Şi ieri au ieşit oamenii în stradă, deşi a fost frig şi a nins aproape toată ziua în Capitală şi în multe oraşe ale ţării. Protestele s-au desfăşurat fără incidente violente, cu o singură excepţie. Câţiva oameni, tineri, îmbrăcaţi în negru, din Noua Dreaptă, purtând steaguri în culoarea verde, au ajuns în Piaţa Universităţii cu intenţia de a compromite mişcarea de protest. Reprezentanţii Noii Drepte au fost obligaţi în cele din urmă să părăsească zona după ce oamenii şi-au manifestat revolta şi jandarmii au intervenit.
Protestul de sâmbătă din Piaţa Universităţii, la care au fost prezente aproximativ 800-900 de persoane, s-a încheiat în jurul orei 23.30. La protest au participat de asemenea şi 300 de cadre didactice.
Reamintim, purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru, a declarat că la protestul din Piaţa Universităţii au participat aproximativ 400 de persoane.
Sâmbătă, în mai multe oraşe din ţară 3.000 de oameni au protestat, solidari cu manifestanţii de la Bucureşti. Aceştia au cerut demisia preşedintelui Băsescu şi a guvernului. A scandat lozinci împotriva actualei puteri şi a guvernului: Demisia, demisia!", "Ieşi afară javră ordinară!", "Jos Guvernul", "La Palatul Cotroceni cântă cucuveaua, Băsescu şi cu ai lui şi-au găsit beleua!", "Băsescu nu uita, asta nu e ţara ta!", "Nu vă fie frică, că Băsescu pică!", "Nu puteţi voi amenda cât putem noi protesta!".
Oamenii au ieşit în stradă pentru proteste în Craiova, Sfântu Gheorghe, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Hunedoara, Deva, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Bistriţa, Târgu Mureş, Alba, Arad, Focşani, Târgovişte.
Toate manifestaţiile care au avut loc sâmbătă în ţară s-au încheiat nefiind înregistrate incidente.
Românii din străinătate susţin şi ei mişcările de protest din ţară. În mai multe oraşe europene, în care sunt comunităţi importante de români, au fost organizate manifestaţii. Mitinguri au avut loc în faţa ambasadelor României din Paris, Strasbourg, Lisabona şi Madrid.
Update 15.15. Românii din Italia organizează la Roma un protest de solidaritate cu manifestaţiile din România
Update 16.10. Protestele continuă duminică în Barcelona şi Zaragoza, ora 16.00, şi Castellon, ora 17.00
170 de persoane au protestat sâmbătă în faţa ambasadei române din Madrid. Sunt anunţate însă proteste şi în zilele următoare în semn de solidaritate cu cei care au ieşit în stradă în ţară.
Românii din Spania au cerut demisia executivului si organizarea de alegeri anticipate. Protestatarii au strigat "Vocea poporului, Vocea lui Dumnezeu!", "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu trimitem cât furaţi!", "Băsecu şi şleahta ta, diaspora nu te vrea!", "Udrea nu uita, ţara nu-i poşeta ta!", "A venit vaporu', ca să-l ia pe chioru'", "Jos dictatura!", "Solidaritate!", "Anticipate!", "Ieşi afară javră ordinară!". 

Update: 16.20 protestatarii continuă să vină în Piaţa Universităţii
Manifestanţii scandează în continuare sloganuri împotriva clasei politice şi au bannere pe care se poate citi:  "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi", "Jos Băsescu", "Monarhia salvează România" "Fie iarnă, fie vară, până pleci noi stăm afară", "Ciumpalaci din toate ţările, uniţi-vă". 
Update: Un protestatar numără câţi oameni sunt în Piaţa Universităţii
Pentru că nu are încredere în cifrele raportate de autorităţi, un protestatar numără singur câţi oameni au venit în Piaţă să protesteze.
Aseară, de exemplu, el a împărţit până la finalul protestului nu mai puţin de 2.431 de bileţele. 
Update: Sute de oameni protestează în mai multe oraşe din ţară
Peste 150 de persoane s-au adunat, la ora 17.00, în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud şi au afişat pancarte pe care au scris: "Viermii fără noroc vrem carnea lui Băsescu şi Boc!", "Unde sunt taxele noastre? În vilele voastre!", "Vrem respect şi vrem onoare, nu minciuni şi vorbe goale!", "Libertate! Anticipate!", "Cetăţean român, nu vierme!", "Udrea, vrei doar Gucci, noi îţi dăm papucii!", dar şi articole din Constituţia României.
Protestatarii au scandat "Băsescule, de la noi ţi-am adus plasa înapoi!", "Nu vă fie frică, şi Băsescu pică!", "Anticipate, nu comasate!", "Murim, luptăm, de aici noi nu plecăm!", "Jos Guvernul!", "Jos Oltean!", "Zegreanu şi Olteanu ne-au făcut de râs Ardealul!".
Protestul s-a încheiat în jurul orei 18.00, manifestanţii dându-şi întâlnire luni, la ora 17.00, în acelaşi loc.
Peste o sută de manifestanţi s-au adunat duminică şi în Deva, în faţa statuii lui Decebal din Piaţa Victoriei, unde au protestat paşnic.
S-au strigat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale. Protestul nu a fost autorizat. Jandarmii au supravegheat de la distanţă protestatarii.
Zeci de persoane au protestat, duminică seară, în faţa Palatului Administrativ din municipiul Suceava, cerând demisia preşedintelui, a Guvernului şi alegeri anticipate, manifestări similare având loc şi în municipiul Fălticeni şi în oraşul Gura Humorului.
Proteste similare, la care au participat câteva zeci de persoane, au mai fost organizate şi în municipiul Fălticeni şi oraşul Gura Humorului.
Aproape 350 de persoane, membri PSD şi PNL şi pensionari, au protestat, duminică, în faţa Prefecturii Olt din municipiul Slatina. Protestul din Slatina, care nu a fost autorizat, a început în jurul orei 16.00, oamenii scandând şi purtând pancarte cu mesajele "Nu ne luaţi dreptul la viaţă", "Coşmarul lui Băsescu - poporul şi protestu!", "Bătrâni, copii, nepoţi alungaţi aceşti hoţi", "Jos mafia! Jos dictatura!", "Ne-aţi minţit atâţia ani, suntem tineri, nu golani!".
La un moment dat, manifestanţii s-au prins în Hora Unirii. Protestul s-a încheiat după mai mult de trei ore, fără incidente.
Şi la Craiova, aproximativ 50 de persoane s-au adunat, începând cu ora 17.00, în Piaţa Prefecturii, majoritatea fiind pensionari care au venit în fiecare zi. 
Update: Protestul de la Piaţa Universităţii s-a încheiat, manifestanţii au promis că vor reveni până când problemele lor vor fi rezolvate
În jurul orei 23.00, s-a încheiat cea de-a zecea zi de proteste din Piaţa Universităţii.
Nu au fost incidente, iar numărul jandarmilor a fost comparabil cu cel din zilele precedente, cu excepţia celor două seri în care au avut loc incidente. Pe străduţele din zona Pieţe Universităţii puteau fi totuşi văzute multe alte dube cu grupe de jandarmi pregătiţi să intervină.
Manifestanţii au scandat sloganuri împotriva clasei politice şi au promis că vor reveni până când cererile lor vor fi rezolvate.

Niciun comentariu: