miercuri, 25 ianuarie 2012

DICTATORUL TRAIAN BASESCU PUNE CRIZA PE SEAMA OPOZITIEI SI SE VA ADRESA PLIN DE URA ROMANILOR AZI 25 IANUARIE!

Traian Băsescu pune criza regimului pe seama Opoziţiei.
 

Cristian Diaconescu a depus, marţi seară, jurământul pentru învestirea în funcţia de ministru al Afacerilor Externe, după ce preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea în funcţie a UNPR-istului. Diaconescu va ocupa locul rămas liber după revocarea din funcţie a lui Teodor Baconschi.
Cu o voce tremurândă, şeful statului a lansat o serie de atacuri extrem de dure la adresa Opoziţiei, făcând referire, în special, la fostul şef de stat Ion Iliescu.
Iată principalele declaraţii:
Ca de obicei, la remanieri, doar preşedintele Băsescu vorbeşte. Aş vrea să-i mulţumesc domnului Baconschi pentru modul în care şi-a exercitat mandatul ca ministru.
Un lucru extrem de important şi de salutat e că aici se află şi fostul ministru, ceea ce e un semnal de continuitate.
Aveţi o misiune grea, după aspectele televizate aproape imposibilă, aceea că România are forţă să continue. Acesta va trebui să fie principalul mesaj pe care să-l transmiteţi omologilor dvs. din UE, de peste Atlantic şi nu numai. Se observă o veselie a demolării. Probabil reuşita recunoscută internaţional deranjează pe foarte mulţi şi nu pot să nu observ că mesajul domnului Iliescu, care aproape de pe masa de operaţie transmitea că preşedintele în funcţie trebuie să răspundă, în condiţiile în care dânsul încă n-a răspuns nici pentru mineriade, nici pentru victimele de la Revoluţie.
Îi vedeam pe Antonescu şi pe Ponta care susţin demisie preşedinte, demisie Guvern, demisie parlament, adică o Românie neguvernată, vedeam foşti colonei în Armata Română, dar care niciodată n-au fost dincilo de munci agricole, manifestând viguros împotriva a ceea ce s-a făcut până astăzi pentru redresarea României şi foarte adevărat am văzut în aceste ultime două săptămâni români pe bună dreptate nemulţumiţi pentru care va trebui şi mai multă explicaţie şi soluţie.
Am văzut televiziuni ale unor foşti turnători din Securitate promovând naţional şi internaţional dezastrul din România. Este obiectivul unei categorii care se teme şi de urmările legii. De data aceasta, urcându-se pe un val îndreptăţit de nemulţumire al oamenilor care au trecut în paralel atât printr-un proces dur de ajustări structurale necesare pentru ca România să poată merge înainte. Toate acestea au creat unor oameni care ar vrea ca România să se întoarcă la începutul anilor '90 posibilitatea să se urce pe valul nemulţumirii populare.
Este o nemulţumire pe care o ştiu din 2009. Sunt un preşedinte care a câştigat alegerile în condiţiile în care se reduceau câte patru zile de plăţi de salarii pentru toţi bugetarii în noiembrie şi decembrie 2009. Aveţi o misiune extrem de dificilă, aceea de a recunoaşte nemulţumirea oamenilor pe măsurile care s-au luat şi să susţineţi, cu argumente, că România merge înainte.
Cel mai tare mă şochează că mesajul lui Iliescu, Ponta, Antonescu, al aşa-numitului lider al societăţii civile fostul colonel Dogaru sunt similare cu ale fostului preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin.
Domnule ministru, aveţi o misiune grea, în care vă voi susţine şi sper ca cele ce voi clarifica în intervenţia mea de mâine cu românii să vă poată fi un suport. Vă doresc mult succes în mandatul dvs.!
Ceremonia s-a terminat, şampanie nu se dă!

Niciun comentariu: