marți, 31 ianuarie 2012

BLOGULDESERVICU:GELOZIE LA PALATUL COTROCENI!

Gelozie la Palatul Cotroceni: cuplul Oprea-Udrea tulbura linistea prezidentiala?

Relatia dintre Traian Basescu si cuplul Elena Udrea – Gabriel Oprea a inceput sa se tensioneze, sustine site-ul de informatii politice Bloguldeserviciu. Desi, initial, chiar presedintele o insarcinase pe Elena Udrea “sa tina aproape” de presedintele UNPR pentru a-i controla actiunile, se pare ca, in ultima vreme,  ar fi tot mai deranjat de apropierea dintre cei doi demnitari, ce par nedespartiti de la inceputul protestelor populatiei in Bucuresti si in intreaga tara.
Conform unor surse apropiate ministrului Oprea, doamna Udrea ar fi inteles ca, la Cotroceni, “bate vantul schimbarii” si ca are nevoie de “un nou partener politic”. In consecinta, dupa sarbatori, Elena Udrea, altadata un musafir obisnuit al resedintei prezidentiale, l-ar fi evitat constant pe presedinte, sustine Bloguldeserviciu. De altfel, multi dintre cei prezenti la Palatul Cotroceni cu ocazia numirii lui Cristian Diaconescu in functia de ministru, au observat ca, “dincolo de zambetele de fatada, raceala dintre Elena si domnul presedinte a fost evidenta”. “In schimb, ea era foarte atenta cu Gabi Oprea. Cred ca o parte din nervii domnului presedinte au fost provocati si de atitudinea celor doi”, a declarat un participant care a dorit sa-si pastreze anonimatul.
Totusi, presedintele nu pare dispus sa o piarda pe Elena Udrea si pregateste, cu ultimele resurse, o contraofensiva in doua directii:  pe de o parte, transmite amenintari voalate de remaniere catre doamna Udrea (declaratiile publice referitoare la “nevoia de modestie” o vizau direct), pe de alta parte, incearca sa il aduca la ordine pe ministrul apararii prin masuri in forta: numirea precipitata a unui nou membru UNPR in minister a fost gandita de Traian Basescu tocmai pentru a reduce influenta lui Gabi Oprea in guvern si in partid, promovandu-l pe Diaconescu, incearca sa il controleze pe Oprea; decizia Curtii Constitutionale (unde controlul lui Traian Basescu este total)in cazul comasarii a fost inca un avertisment serios pentru UNPR – daca Oprea nu o lasa in pace pe Udrea, nu se mai comaseaza alegerile si UNPR nu mai intra in Parlament.
Totusi, se pare ca deplasarea Elenei Udrea dinspre Basescu spre Oprea este ireversibila, avand si binecuvantarea tacita a domnului Cocos care, in ciuda unor noi frustrari de ordin personal, stie ca afacerile familiei sunt in pericol in actualul context politic tensionat.

Niciun comentariu: