marți, 10 ianuarie 2012

HUGO CHAVEZ:IRANUL SI VENEZUELA VOR ACTIONA IMPREUNA PENTRU "A OPRI NEBUNIA IMPERIALISTA!"

Chavez: Iranul şi Venezuela vor acționa împreună pentru "a opri nebunia imperialistă".
 

Venezuela şi Iranul vor continua să acţioneze împreună pentru "a opri nebunia imperialistă", a dat asigurări preşedintele venezuelean, Hugo Chavez, cu ocazia primirii la Caracas a "fratelui" său iranian, Mahmoud Ahmadinejad, aflat în turneu în America Latină, transmite AFP.
"Există voinţa de a continua să acţionăm împreună (...) pentru a opri nebunia imperialistă care în prezent se dezvoltă ca nicicând înainte şi cu o forţă teribilă, ameninţătoare", a declarat Chavez în curtea palatului prezidenţial Miraflores unde preşedintele iranian a fost primit cu onoruri militare.
"În prezent, poporul venezuelean şi poporul iranian se află în lupta împotriva oricărui egoism, oricărei aroganţe a imperialismului", a afirmat la rândul său Ahmadinejad în cursul ceremoniei, transmisă la posturile de radio şi televiziune.
Preşedintele iranian a sosit duminică în Venezuela, prima etapă a unui turneu de cinci zile în America Latină, după care se va deplasa în Nicaragua, Cuba şi Ecuador.
Obiectivul turneului întreprins de şeful statului iranian este de a consolida relaţiile cu aceste patru ţări ale stângii radicale, într-un moment în care puterile occidentale îşi intensifică presiunile asupra Teheranului pentru a renunţa la programul său nuclear

Niciun comentariu: