duminică, 1 ianuarie 2012

PAPA BENEDICT AL XVI-LEA,INDEMN LA EDUCAREA TINERILOR IN SPIRITUL VALORILOR MORALE!

Papa Benedict, îndemn la educarea tinerilor în spiritul valorilor morale

 

Papa Benedict al XVI-lea a oficiat duminică o slujbă dedicată Zilei Mondiale a Păcii, în care a pledat pentru educarea tinerilor în spiritul valorilor morale, al justiţiei şi păcii, transmit agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.
Papa a deplâns faptul că tinerii sunt crescuţi acum "într-o realitate socială care îi poate determina să devină intoleranţi şi violenţi", şi a pledat ca tinerei generaţii să îi fie transmis "un sens profund al justiţiei şi al respectului faţă de aproape".
Sanctitatea Sa a făcut apel la liderii religioşi şi la educatorii din întreaga lume să combată "cultura relativismului" şi să le inculce tinerilor valorile păcii şi justiţiei.
"Cultura relativismului pune o întrebare radicală: mai este necesar să educăm? Şi să educăm în ce scop?", a arătat suveranul pontif. "În faţa umbrelor care întunecă orizontul lumii astăzi, a asuma responsabilitatea de a educa tinerii pentru a-i învăţa adevărul, valorile şi virtuţile fundamentale, înseamnă a privi spre viitor cu speranţă", a subliniat papa Benedict al XVI-lea, în faţa miilor de credincioşi prezenţi în basilica Sfântul Petru de la Vatican

Niciun comentariu: